logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć blokadę kodu odblokowującego w Sagem myX-1?

Hoopek 01 Wrz 2007 00:17 2619 8
REKLAMA
  • #1 4238021
    Hoopek
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam.
    koleżanka dostała od kogoś Sagema , i ten ktos zapomniał kodu odblokowującego - czy da sie go jakoś zdjąć i odblokować telefon ?
  • REKLAMA
  • #2 4238036
    bobek_69
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Więcej konkretów. Jaki to jest model, bo nie z każdego idzie to zrobić.
  • REKLAMA
  • #3 4238051
    Hoopek
    Poziom 15  
    hmmm...........wiem ze to sie rozróżnia po modelach ale nie wiem kóre to i gdzie to pisze ?
  • REKLAMA
  • #4 4238071
    arnidz
    Poziom 14  
    Przecież kolega napisał - MYX-1 i tyle wystarczy.
    Da się oczywiście odczytac i wyzerować - konieczny będzie Sagem Code Reader, Sagmaster bądź też najmłodsze dziecko firmy astel - SMTI

A patrzyłeś fabryczny? cztery czy pięć zer jak pamiętam
  • #5 4238375
    Hoopek
    Poziom 15  
    no ja wspisuje cztery zera to on odlicza mi 16 minut....co będzie jak skończy ?
  • #6 4238400
    arnidz
    Poziom 14  
    No to jak odlicza 16 minut, to musiał być nie pierwszy juz wpisany kod.
    I raczej nie jest domyślny.

Musisz skorzystać z któregoś z boxów Sagmaster Team - innego wyjścia nie ma.

Po pierwszym złym kodzie - odliczał 30 sekund, po drugim minute, potem dwie, cztery, osiem, szesnaście
  • #7 4238412
    TJE
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Tu zapewne chodzi o simlocka bo nie pamiętam żeby przy kodzie odliczał czas.
    Przy okazji kod fabryczny do sagema to zwykle osiem zer.
  • #8 4238417
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 95
    to nie kod do smoka... nie uaktywni się przycisk OK jeśli nie wbijessz 10 cyfr ;)
    Hoopek masz jakis kabelek do tego sagema?? Jesli nie to czeka cię wizyta w serwisie
  • REKLAMA
  • #9 4238823
    Hoopek
    Poziom 15  
    niestety nie............

Podsumowanie tematu

✨ W przypadku telefonu Sagem myX-1, jeśli zapomniano kodu odblokowującego, nie da się go zdjąć bez specjalistycznego sprzętu. Standardowe próby wpisania kodu fabrycznego (zwykle osiem zer) lub czterech zer skutkują blokadą czasową, która rośnie po kolejnych błędnych próbach (od 30 sekund do 16 minut). Po przekroczeniu limitu prób konieczne jest użycie profesjonalnych narzędzi serwisowych, takich jak Sagem Code Reader, Sagmaster lub SMTI, które pozwalają na odczytanie i wyzerowanie kodu. Brak kabla do telefonu uniemożliwia samodzielne odblokowanie, co wymusza wizytę w serwisie. Kod odblokowujący różni się od kodu simlocka, a przy wpisywaniu kodu odblokowującego wymagana jest pełna liczba cyfr (10 cyfr), aby aktywować przycisk OK.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA