logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] [Rozwiązano] Canon BJC-2000 nie reaguje, komunikat o przepełnionym zbiorniczku tuszu

Gesiu 13 Lis 2003 08:27 3331 12
REKLAMA
  • #1 398153
    Gesiu
    Poziom 10  
    Ocena: 23
    Ponawiam temat bo nie znalazlem odpowiedzi. Drukarka po zalaczeniu wogole nie reaguje, nie czysci glowicy. Komputer ja widzi jednak podczas proby wydruku wyswietla komunikat ze zbiorniczek z tuszem jest przepelniony i zeby skantaktowac sie z servisem. Zbiorniczki sa raczej puste. Czy ktos moze wiedzec co jest grane?? Napiecia z zasilacza sa prawidlowe, bezpiecznik tez. Podniesienie pokrywki nie daje rezultatu - glowica nie wyjezdza! Za pomoc dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 398216
    domel_sa
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Miałem kiedyś podobny problem z Canonem bjc-80 chyba- takim do laptopa. Wtedy okazało się, że jest to zwyczajne zerwanie kontaktu z głowicą. Po prostu kabelek łączący - raczej ta taśma była przerwana.
  • REKLAMA
  • #3 398840
    stan
    Poziom 25  
    Ocena: 172
    Zobacz temat BJC 4000
  • REKLAMA
  • #4 398979
    Ski Man
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Prawdopodobnie masz przepełniony pochłaniacz atramentu a nie
    zbiornik z tuszem. Jak dokładnie brzmiał komunikat??
  • #5 518751
    martino_p
    Poziom 2  
    wg mnie uszkodzona jest głowica - miałem kiedyś taki problem i... taka była właśnie przycyzna
  • #6 518870
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    A co wyświetla na panelu? Może wystarczy zresetować licznik "pampersa".
  • #7 520666
    stempel72
    Poziom 20  
    Ocena: 8
    A jak się to robi ?
  • #8 521762
    Maksios
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    witam wie ktos moze co oznacza ten error w bcj2000
    pojawia podczas drukowania drukarka widzi glowice bc21e wykonuje czyszczenie ale wiecej nie robi nic
    "Service error 5000.
    Cancel printing and turn the printer off and then back on.
    If this doesn't clear the error, see the printer manual for more detail."
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #9 521940
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    Panowie!

Na elektrodzie powinna być serwisówka do BJC 2000 - poszukać i wszystko będzie wiadomo.
  • #10 626984
    lipek86
    Poziom 21  
    Ocena: 26
    Mam problem z drukarką canon BJC 2000. Objawy podobne do tych opisanych na początku tego postu tz. Po włączeniu drukarka nie daje zadnych oznak życia, głowica nie jest pzresuwana a przy próbie wydruku czegokolwiek pojawia się komunikat "The used ink tank is full".Zasilacz sprawdzałem i napiecia sa odpowiednie. Ściągnołem trez z elektrody serwisówke do bjc 2000 i wykonałem wg. niej resetowanie eepreoma (przynajmniej próbowałem, bo serwisówka jest po angielsu i nie wiem czy wszystko dobrze zrobiłem). Moze ktoś z was kto ma do czynienia z naprawą drukarek mógłby mi poradzić jak rozwiązać ten problem (np. napisać mi po polsku jak dokonać resetu eeproma). Dzieki wielkie z góry.
  • #11 633232
    lipek86
    Poziom 21  
    Czy naprawde nikt nie potrfi rozwiązac mojego problemu??Bardzo bym prosił o rozwiązanie bo drukarak mi jest jak najszybciej potrzebna. Dzieki z góry.
  • #12 633269
    lipek86
    Poziom 21  
    Dodaje jeszcze screeny bledow:
    Załączniki:
    • [Rozwiązano] Canon BJC-2000 nie reaguje, komunikat o przepełnionym zbiorniczku tuszu screen2.jpg (21.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • [Rozwiązano] Canon BJC-2000 nie reaguje, komunikat o przepełnionym zbiorniczku tuszu screen1.jpg (25.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #13 17394721
    Gesiu
    Poziom 10  
    Ocena: 23
    Do archiwum, trzeba było zresetować drukarkę ręcznie..

Podsumowanie tematu

✨ Drukarka Canon BJC-2000 po włączeniu nie reaguje, głowica nie jest przesuwana, a podczas próby wydruku pojawia się komunikat o przepełnionym zbiorniczku z tuszem (lub pochłaniaczu atramentu). Zasilacz i bezpiecznik są sprawne, a komputer wykrywa urządzenie. Możliwe przyczyny to uszkodzona głowica drukująca, zerwanie taśmy łączącej głowicę z elektroniką lub konieczność zresetowania licznika pochłaniacza (tzw. "pampersa"). Występuje także błąd serwisowy 5000, który wymaga wyłączenia i ponownego włączenia drukarki. Dostępna jest serwisówka do modelu BJC-2000, która opisuje procedurę resetowania pamięci EEPROM, jednak wymaga znajomości języka angielskiego. Ostateczne rozwiązanie to ręczne zresetowanie drukarki, co usuwa błąd przepełnionego zbiorniczka i przywraca funkcjonalność urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA