logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Samsung CW-29Z418P - jak wyłączyć telegazetę?

lordzibo 04 Wrz 2007 09:26 18678 7
REKLAMA
  • #1 4248750
    lordzibo
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Od tygodnia posiadam TV Samsung Slim Fit 29' 100Hz taki -> http://image.ceneo.pl/data/products/269270/product.jpg tylko że czarny jak na zdjęciach niżej.
    Problem taki że chyba mam innego pilota niż w instrukcji obsługi (pilot też na zdjęciu niżej) i nie mogę wyłączyć telegazety.

Teoretycznie powinna się wyłączyć gdy wcisnę exit na pilocie (zaznaczyłem przycisk na trzecim zdjęciu) ale w praktyce wygląda to tak że znika telegazeta, a w lewym górnym rogu TV zostaje sam numer strony telegazety i nie mogę zmieniać kanałów ani nic więcej, mogę wrócić do telegazety i podgłaszać.
    Jedynym sposobem na wyłączenie telegazety jest wyłączenie i włączenie TV.

TV Samsung CW-29Z418P - jak wyłączyć telegazetę? TV Samsung CW-29Z418P - jak wyłączyć telegazetę? TV Samsung CW-29Z418P - jak wyłączyć telegazetę?

Czy ktoś umie pomóc?

Moderowany przez Jaś Kula:

Poprawiłem tytuł wpisując podany w późniejszej wiadomości model TV. Przeczytaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php zwłaszcza punkt 11. :wink:

• REKLAMA
  • #2 4248957
    Jasiek690
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 158
    U mnie w Slimie właśnie tym co napisałeś się wyłącza.
  • REKLAMA
  • #3 4248959
    obi997
    Poziom 27  
    Ocena: 115
    Witaj

Mógłbyś podać typ telewizorka (np. coś w stylu CW-29Z418P), będzie łatwiej.
  • #4 4249015
    lordzibo
    Poziom 11  
    Dokładnie to model CW-29Z418P

Jak pisałem wyżej, jak wcisnę przycisk niby do wyłączania telegazety to ona znika, ale zostaje w lewym górnym roku prostąkącik z numerem strony telegazety, czyli tak jakby jest nadal włączona bo nic nie mogę zrobić oprócz podgłaszania, obsługi telegazety i wyłączenia TV.
  • REKLAMA
  • #6 4249536
    lordzibo
    Poziom 11  
    Czytajcie co pisałem wyżej i zerknijcie na zdjęcia. Mam innego pilota niż w instrukcji i nie ma na nim przycisku TV.
  • REKLAMA
  • #7 4251420
    GOWOMB
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    u mnie wyłancza się tym drugim - u Ciebie podpisanym TTX/MIX ale może spróbuj

Dodano po 2 [minuty]:

z drugiej strony skoro zapłaciłeś za Tv to ma być z nim w komplecie dobry pilot a nie jakiś inny, ja bym to zareklamował
  • #8 4251651
    lordzibo
    Poziom 11  
    byłem w sklepie gdzie kupiłem TV bo już nie wytrzymałem i wymienili mi pilota na taki jak w instrukcji obsługi i już wszystko działa :D

Dzięki :)

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telewizora Samsung Slim Fit 29" 100Hz model CW-29Z418P miał problem z wyłączeniem telegazety, ponieważ używał pilota innego niż ten z instrukcji obsługi. Po naciśnięciu przycisku exit telegazeta znikała, ale w lewym górnym rogu pozostawał numer strony, a funkcje zmiany kanałów i innych opcji były zablokowane. Standardowa metoda wyłączania telegazety przyciskiem TV nie była możliwa, gdyż pilot nie posiadał tego przycisku. Rozwiązaniem okazała się wymiana pilota na oryginalny zgodny z instrukcją, co przywróciło pełną funkcjonalność i umożliwiło poprawne wyłączanie telegazety.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA