logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz do głośników DIY 250W, 8 Ohm z zwrotnicą?

virbel 04 Wrz 2007 22:07 987 6
REKLAMA
  • #1 4251119
    virbel
    Poziom 11  
    Witam!
    Mam na stanie 2 głośniki domowej roboty i chciał bym się was poradzić jaki wzmacniacz lub amplituner mogę podłczyć do tego by móc słuchać muzyczki:)
    Pytam tutaj o sprzęt nie koniecznie nowy czy tez drogi ale taki, który będzie dobrze się sprawował z tyki głośnikami.
    w głośnikach znajduje się głośnik basowy 250W,średni 100W i jest wmontowana zwrotnica,głośniki są 8 Ohm. Mam takie dwa sprzęty i proszę was o rade co z tym połączyć jednak mowie ze znam się na tym tak średnio więc proszę o wyrozumiałość:)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4251135
    miszal
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    ja bym zakupił jakiś wzmachol np. na dwa kanaly po 150, 100 wat i powinno wystaczyc ;]
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4251240
    virbel
    Poziom 11  
    A możesz mi coś polecić?? Będę wdzięczny:)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4252253
    al12
    Poziom 14  
    Do jakiej kwoty ???
  • #5 4252801
    virbel
    Poziom 11  
    Ja myślę że do 300. I nie potrzebuje jakiejś wypasionej mocy tylko coś co może współpracować z tymi głośnikami byle słuchać muzyczkę :P
    Pozdrawiam:D
  • REKLAMA
  • #7 4254890
    virbel
    Poziom 11  
    No musze powiedzieć,że sprzęcik warty zainteresowania i prawdo podobnie coś takiego kupie jednak nie w tej chwili ale gdzieś na dniach:) Dzięki Al12 za porade :)
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Autor posiada dwa głośniki DIY o impedancji 8 Ohm, wyposażone w zwrotnicę oraz głośnik basowy 250W i średniotonowy 100W. Poszukuje wzmacniacza lub amplitunera, który nie musi być nowy ani drogi, ale dobrze współpracowałby z tymi głośnikami do słuchania muzyki. W odpowiedzi zasugerowano zakup wzmacniacza dwukanałowego o mocy około 100-150W na kanał. Po podaniu budżetu do 300 zł, polecono wzmacniacz marki Pioneer, np. model A-403R, jako sprzęt oferujący czyste i głośne brzmienie oraz dobrą jakość wykonania, wart dołożenia kilku złotych dla trwałości. Autor wyraził zainteresowanie tą propozycją i planuje zakup w najbliższym czasie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA