logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio samochodowe 250-300zł wraz z USB i czytnikiem SD/MMC

Smasher_PL 05 Wrz 2007 18:46 11570 10
REKLAMA
  • #1 4253682
    Smasher_PL
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Witam.

Chciałbym się poradzić fachowców z tak słynnego forum jak elektroda.pl o radio samochodowe tak jak w temacie. Zakupiłem niedawno samochód i otrzymałem do niego radjo SONY CDX-L350 (45Wx4) które dość ładnie gra...aczkolwiek nie wyrabia z płytami CD (przycina) i widać, że radyjko ma już swoje lata i swoje przeżyło... chciałbym wymienić je na nowe... aczkolwiek wyposażone w czytnik kart SD (niekoniecznie USB - chociaż prędzej będzie samo USB niż czytnik SD ;])...

Nie znam się na firmach produkujących radia samochodowe i widzę, że na allegro jest spora gama o wszelakich nazwach sprzętu tego typu. Czytałem już na temat radii Firmy MEDION i różne są opinie na ich temat...wiem, że za kwotę 250-300zł nie mogę spodziewać się kokosów lecz wystarczy by grało na podobnym poziomie jak mój stary SONY ;P (no może troszkę gorzej :] ). Proszę o poradę z konkretnym nakierowaniem. Ważne by nie było to radio tylko i wyłącznie na płyty mp3 gdyż nie wchodzi to w rachubę.

P.S. Które z tych niskobudżetowych firm warto brać jeszcze pod uwagę ?
    P.S.2. Może któreś z tych:
    - PEIYING PY8138
    - BOSCHMANN S-6885
    - H&B CA-6565IP
    - Tokai LAR-206 MUC
    - Hyundai HE-CR415MM

Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam![/url]
  • REKLAMA
  • #2 4253939
    daras984
    Poziom 22  
    Ocena: 105
    witam żadnego z nich nie polecam lepiej coś na mp3 z pioniera kenwooda bo to jakoś gra a tamte dzwięk do bani i same problemy
  • REKLAMA
  • #3 4253940
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1403
    Wg mnie żadne ;) to wszytko owszem ale tylko:

- sprzedaje się
    - ładnie wygląda
    - i często dość mocno szumi

Choć jak ma się szczęście to może gwarancje wytrzyma ;)

Prywatnie ja bym nie kupił ;) szukał bym coś markowego i jeszcze wyprodukowanego w Europie /trafia się - choć może trzeba dać 2x tyle/
  • REKLAMA
  • #4 4253960
    Smasher_PL
    Poziom 10  
    OK a tak do 400zł ? Moglibyście coś polecić ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4254081
    Lucyfer-x
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Osobiście jestem przekonania że to co firmowe to dobre, sam posiadam sprzęt samochodowy z wyższej półki typu Hertz i Alpine,
    ale ostatio mój brat cioteczny zrobił zakup na allegro.pl gdzie kupił radio dvd za 389zł + koszt przesyłki radio ma moc 4x60 Watt
    firma to DALCO MODEL: DVD-7613 i posiada samochód omege B z orginalnymi głośnikami + wzmacniacz i kiedy zademonstrował mi to , to byłem pod prawdziwym wrażeniem.
    Jeśli byś już coś chciał kupować z takimi dodatkami (USB SD/M) to naprawde polecam to!

ps. zapomniałem dodać ze mój brat ma na punkcie czystego i głośnego dzwięku chopla dla mnie gra to dosyć głośno tak na oko to około 100dB czystego dzwięku

Pozdrawiam
  • #7 4257013
    Lucyfer-x
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Smasher_PL
    nie zebym chciał być nie miły ale wydaje mi się że nie jesteś do konca przekonany za jaką kwotę chcesz kupic to radio! tamto które Ci zaproponowałem sam widziałem i testowałem więc poleciłem Ci go! według mnie lepszego za taką kase nie znajdziesz :)

Pozdrawiam
  • #8 4257188
    daras984
    Poziom 22  
    389 zł za dalco ludzie przecierz na alegro jest tyle markowego sprzetu kto urzywa czytnika kart sd czy wejscia usb dobry markowy sprzet i wszystko
  • #9 4258145
    Smasher_PL
    Poziom 10  
    Lucyfer-x napisał:
    nie zebym chciał być nie miły ale wydaje mi się że nie jesteś do końca przekonany za jaką kwotę chcesz kupić to radio! tamto które Ci zaproponowałem sam widziałem i testowałem więc poleciłem Ci go! według mnie lepszego za taką kase nie znajdziesz Smile

Wiem Lucyferze :)... ja tylko zapytałem też o sprzęt Dalco tylko bez czytnika płyt DVD - gdyż nie mam aż takich wymagań... wskazany przeze mnie model jest tańszy o 100zł i cena zamyka się w 300zł. Tylko jest to właśnie firma DALCO.

Daras napisał:
    389 zł za dalco ludzie przecierz na alegro jest tyle markowego sprzetu kto urzywa czytnika kart sd czy wejscia usb dobry markowy sprzet i wszystko

JA używam... i po co pisać tego typu durne treści...jak CI wystarczy sprzet na kasety magnetofonowe to nie pisz takich głupot... gdyby nie fakt, że istnieje coś takiego jak czytnik SD i USB w nowych radiach to nawet nie wymieniałbym starego soniacza. SD to luksus... (tymbardziej, że ceny takich kart lecą na łeb, na szyję).

Pozdrawiam
  • #10 4258583
    daras984
    Poziom 22  
    durnego tekstu moim zdaniem to ty nie poważnie podchodzisz do sprawy za 300 a nawet 400 zł nie kupi sie nic z usb i karta sd rozsądnego dlatego proponowałem coś na mp3 w tej cenie dobry sprzęt z usb i sd to koszt o ile sie nie mylę 600 700 zł reszta to wyrzucanie pieniędzy w błoto
  • #11 4258736
    Smasher_PL
    Poziom 10  
    znalazłem blaupunkt'a http://www.skapiec.pl/site/cat/35/comp/151325 SD27 za 340zł [z SD]... tylko jeśli chodzi o estetyke wykonania to dalco (pomimo, że jest to nieznana firma) bije to radio na głowe.

Cytat:
    za 300 a nawet 400 zł nie kupi sie nic z usb i karta sd rozsądnego
    nie zawsze firmowy sprzęt jest bezawaryjny...dlatego szukam przetestowanej alternatywy za połowe ceny firmówek (gdzie w większości płaci się za marke... zresztą jestem za bardzo spłukany by wydawać powyżej 400zł na radyjko do samochodu...a w ramach ścisłości więcej nie chce wydawać bo to tylko radio do samochodu :turn-l: )[/url]

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano radia samochodowego w cenie 250-300 zł z funkcją odtwarzania z USB oraz czytnikiem kart SD/MMC, które zastąpiłoby starszy model SONY CDX-L350. Dyskusja wskazuje, że w tej cenie trudno znaleźć solidne urządzenie z USB i SD, a tanie modele często mają słabą jakość dźwięku i awaryjność. Polecano markowe radia Pioneer i Kenwood jako lepsze pod względem dźwięku, choć droższe. Wśród tańszych propozycji wymieniano firmę DALCO, zwłaszcza model DVD-7613 z mocą 4x60 W, który według opinii użytkowników oferuje zadowalającą jakość dźwięku i obsługę USB/SD, choć niektórzy wyrażali sceptycyzm co do trwałości i jakości tej marki. Wspomniano także Blaupunkt SD27 za około 340 zł, który ma czytnik SD, ale estetyką i wykonaniem ustępuje DALCO. Podkreślano, że za kwotę do 400 zł trudno oczekiwać wysokiej jakości sprzętu z USB i SD, a lepsze modele kosztują zwykle powyżej 600 zł. Użytkownicy sugerowali, że w tej klasie cenowej lepiej postawić na sprawdzone marki i modele z obsługą MP3, rezygnując z czytnika płyt CD, który jest mniej praktyczny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA