logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V547 nie włącza się po wgraniu skinów - jak naprawić?

KOSTEK_K1 05 Wrz 2007 21:21 1515 12
REKLAMA
  • #1 4254306
    KOSTEK_K1
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Mam motke jak w temacie gdy zachciało mi sie wgrywać skiny wgrałem 3 skiny i jak telefon sie zrestartował to już nie chce sie włączyć .

Teraz gdy wcisnę czerwoną słuchawkę załapuje tylko do loga motoroli a potem off i zaczyna sie co 2-3 sekundy zapalać wyświetlacz i tak miga ...

Co sie mogło stać i jak to najszybciej naprawić ...
  • REKLAMA
  • #2 4255089
    Pecel
    Poziom 19  
    Wgrac caly soft.
  • REKLAMA
  • #3 4256925
    KOSTEK_K1
    Poziom 15  
    Mozę ktoś mi prześle soft do tej motki bo nie mogę nigdzie znaleźć.

może na gg lub meil

z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4257030
    mahcin
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    wysłałem na mejla...mam nadz że pomogłem, org soft V547 działa na pewno, testowany przeze mnie
  • #6 4257232
    KOSTEK_K1
    Poziom 15  
    Dzięki Mahcin...

Gdy go zainstalowałem to karta sim jest zablokowana prosi o PIN1 gdy wpisze prosi o wpisanie nowego i powtórzenie a następnie wyskakuje ze nie prawidłowy a na pewno pin wpisuje prawidłowy...

Co da sie zrobić...
  • #7 4257725
    mahcin
    Poziom 27  
    sprawdź na innej karcie sim, najlepiej bez pinowej, lub wylacz pin swojej karty w innym tel... jak już włączysz tel z kartą, zresetuj ustawienia do fabrycznych... jak nie pójdzie postaram się znaleźć kod na reset
  • #8 4259861
    KOSTEK_K1
    Poziom 15  
    Nie telefon chodzi normalnie tylko sim nie wyjąłem podczas instalacji i chyba sie coś zrypało bo pisze (sim zablokowana) a telefon chodzi na innej karcie ok
    Byłem dziś w Orange i czekam na wyrobienie duplikatu powiedzieli mi ze ktoś musiał wpisywać źle pin a potem puk a ja nic nie wpisywałem...
    Dzieki
  • #9 4260193
    mahcin
    Poziom 27  
    ;) ZAWSZE ingerencja w oprogramowanie bez włożonej karty sim ma być ;)
  • #10 4262459
    KOSTEK_K1
    Poziom 15  
    Wszystko w sofcie jest ok tylko jeden szczegół mnie denerwuje ze nie mogę sprawdzić ile mi zostało wolnego miejsca .

Wchodzę do galerii tam pokaz wolne miejsce a następnie wyskakuje puste pole z napisem kategoria telefon...

Co na to powiecie>>>
  • #11 4685305
    -=[OLO]=-
    Poziom 24  
    Ocena: 129
    Witam

Trafiła do mnie motorola V547 uwalona po jakiejś zabawie z plikami. (nie włącza się)
    Potrzebuję soft do tego telefonu.

Z góry dzięki.
  • #12 4686544
    piranek21
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Mam softy ale z simlockami. Na jaką sieć Cię interesuje
  • #13 4688366
    -=[OLO]=-
    Poziom 24  
    Ocena: 129
    piranek21 napisał:
    Mam softy ale z simlockami. Na jaką sieć Cię interesuje

Na Orange.

Zdobyłem już jakiś soft, ale telefon jest martwy (nie mogę wgrać)

Komputer wcale mi go nie wykrywa :cry:

Nie odpala boot loader :cry:

Jakieś pomysły :?: Co robić :?:

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Motorola V547, który po wgraniu trzech skinów i restarcie nie uruchamia się poprawnie – zatrzymuje się na logo Motoroli, a ekran miga co kilka sekund. Zalecane jest wgranie oryginalnego oprogramowania (softu) w celu przywrócenia funkcjonalności. Soft do modelu V547 jest dostępny, można go znaleźć na forach lub otrzymać od innych użytkowników. Po reinstalacji oprogramowania pojawił się problem z kartą SIM – telefon prosi o PIN1, następnie o nowy PIN, ale odrzuca poprawne dane, co wskazuje na zablokowaną kartę SIM, a nie na problem z telefonem. Rozwiązaniem jest sprawdzenie działania na innej karcie SIM lub wyłączenie PIN-u na karcie w innym telefonie. Wskazane jest również wykonywanie ingerencji w oprogramowanie bez włożonej karty SIM, aby uniknąć problemów z blokadą SIM. W przypadku problemów z wykryciem telefonu przez komputer i brakiem dostępu do bootloadera, użytkownik powinien poszukać dedykowanych narzędzi do flashowania lub serwisu. Dodatkowo, po wgraniu softu pojawił się problem z wyświetlaniem wolnego miejsca w galerii telefonu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA