logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepsze narzędzie do serwisowania Sony Ericsson K310i, K750i? Setool3box, Cruiser?

07 Wrz 2007 14:40 1377 12
REKLAMA
  • #1 4259518
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 4259533
    gsmrybnik
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    oj a opcja szukaj nie działa...
    bo temat wałkowany wiele razy...
    każdy użytkownik ma swoje zdanie

na początek polecam mt-boxa
    a później np setoola lub odwrotnie...
    jak dla mnie to te sprzęty są warte zainteresowania

pozdrawiam
    gsmrybnik.
  • #3 4259562
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 4259570
    gsmrybnik
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    wiec najwięcej i robi albo se tool albo mt box

criuser zostaje w tyle

pozdrawiam
    gsmrybnik
  • REKLAMA
  • #5 4259653
    waisik
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    mam se toola i jestem z niego zadowolony szybki support. Nie mialem mt boxa wiec sie nie wypowiem
  • #6 4259748
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Za pół roku box nie bedzie potrzebny do nowych SE. Wszystko po logach online kablem usb. Do starych polecam MT-box głównie z 1 i najważniejszego powodu. Robi wszystkie SE (oprócz wynalazków typu j100 albo j110).
  • #7 4259864
    wodor83
    Poziom 12  
    Witam ja pracuje na MT-BOX Sony-Ericsson i go polecam. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 4259894
    TJE
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Ja mam SEtoola3 ale planuje kupić jeszcze o MT, czasem dobrze jest mieć dwa sprzęty. I są to dwa najlepsze sprzęty jakie miałem w rękach.
  • REKLAMA
  • #9 4259932
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    TJE napisał:
    są to dwa najlepsze sprzęty jakie miałem w rękach.

popieram :D

ale czasem by sie przydało użyć przycisku szukam tak wiele razy to było omawiane ...
  • #10 4260424
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 4260453
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    @randmax
    PO prostu na niektorych stronach aktualizacje sa uwzgledniane na innych nie - co do sklepow. Ale wystarczy sledzic aktualizacje oprogramowania urzadzen ktore posiadasz i masz po problemie. POlecam działy poszczegolnych urzadzen na Z-Frank badz fora przeznaczone tylko dla userow danego urzadzenia jak np. ns-pro, martech,....
  • #12 4260478
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 4261912
    GSMUnlock
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    W tej chwili mam MT-Box S-E i Cruiser Pro. Cały czas używam MT-Box, ale czasami sie zdarzy jakaś sztuka, która pójdzie z kolei Cruiserem... nie ma zasady. Może w najbliższym czasie kupie SETool'a aczkolwiek nie śpieszy mi sie narazie z tym zakupem.

W chwili obecnej MT-Box flashuje DB2020 za free, jedynie Patch Unlock jest po logach, tak więc jest to najtańsza opcja ;)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru najlepszego narzędzia do serwisowania telefonów Sony Ericsson, zwłaszcza modeli K310i i K750i. Wśród najczęściej polecanych urządzeń wymienia się MT-BOX Sony-Ericsson, SETool3box oraz Cruiser Pro. MT-BOX jest ceniony za wszechstronność i obsługę większości modeli SE, zwłaszcza starszych, oraz za możliwość darmowego flashowania układów DB2020, choć niektóre operacje, jak odblokowanie SIM-locka, wymagają logów. SETool3box wyróżnia się szybkim wsparciem technicznym i aktualizacjami, co jest ważne przy rosnących numerach CID w telefonach SE. Cruiser Pro jest używany rzadziej i uznawany za mniej nowoczesny. Wskazuje się, że najlepszym rozwiązaniem jest posiadanie dwóch urządzeń, co zwiększa zakres obsługiwanych modeli i funkcji. Ważne są łatwość obsługi, dostęp do aktualizacji i wsparcia technicznego. W przyszłości serwisowanie ma się odbywać głównie przez logi online i USB, co może zmniejszyć potrzebę stosowania boxów. Różnice w opiniach wynikają także z nieaktualnych informacji i różnych źródeł aktualizacji oprogramowania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA