logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problemy z połączeniem modemowym po instalacji klienta Novell na Win98

Fishoo 15 Lis 2003 13:16 1133 3
REKLAMA
  • #1 400642
    Fishoo
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    A więc, mam służbowego laptopa (win98)-compaqa.
    Jakiś czas temu w firmie zrobili nowy serwer i informatyk wziął wszystkie kompy, by zainstalować klienta Novella.
    I sie wszystko posypało...
    Komp sie wiesza (bluescreeny, itd), a co najważniejsze nie działa mi net. :cry:
    Ale tylko, gdy używam modemu. W pracy, kiedy podłączam się do sieci wszystko ładnie chodzi. Co mam zrobić, żeby net działał??
    Aha, jaką proponujecie metodę tortur na informatyka? :lol:
  • REKLAMA
  • #2 400688
    Michal2002
    Poziom 24  
    Ocena: 179
    Prawdopodobine klient netware skopal tcp/ip co mu sie czasem zdarza, dodatkowo moze jest jakis proxy co powoduje brak mozliwosci otwierania stron przez modem.
    Pytaj bo znam sie na NetWare.
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #3 400691
    Fishoo
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    W ustawieniach internet explorera proxy jest wyłączony.
    To co mam zrobić??
  • #4 400744
    michal151
    Poziom 12  
    no to niech zostanie wyłczone.Pewnie problem nie leży w ustawieniach przeglądarki tylko sieci klikasz na panele strowania i masz coś ustawienie sieci czy coś takiego nie pamiętam bo dawno nie mam 98.I tu lerzy przyczyna.Ale pamiętaj jesli coś przestawisz np. numer ip lub maske to wtedy nie uzysaksz połączenia z siecią w firmie więc iesli cie kusi pozapisuj wszystko.Pewnie masz przydzielone ip wpisane numery dns wins ip.WIn 98 jest porostu wredny pod względem sieci.
REKLAMA