logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

sklepy z elektroniką w Poznaniu - jaki jest najlepszy??

leonsocio 10 Wrz 2007 15:04 4302 15
  • #1 4269304
    leonsocio
    Poziom 28  
    Ocena: 125
    Jaki sklep z częściami elektronicznymi jest Waszym zdaniem najlepszy w Poznaniu?? Ja znam tylko Mitronik przy Siemiradzkiego, Gembarę przy tej samej ulicy i Edę przy Kwiatowej. Jaki Wy lubicie najbardziej?
  • #2 4270365
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 4270528
    Nefliqs
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Ja najbardziej lubię robić zakupy w Analogis na ul. Kwiatowej, a to ze względu na obsługę. Cierpliwi i pomocni. Najlepszy jest młody koleś z długimi batami, i ten starszy siwy (chyba jakiś szefo). Ceny... no cóż - wolę Allegro:)
  • #4 4270612
    leonsocio
    Poziom 28  
    Gembara jest niezły gość, nigdy mu się nie spieszy, Analogis?? Tak, rzeczywiście, zapomniałem, bo dawno tam nie byłem:P Lubię też:) W mitroniku jest jakiś nowy gościu, młody, chyba po szkole, nerwowy jakiś, a w Edzie dawno nie byłem:P
  • #5 4272991
    gimof
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Dwa najlepsze sklepy to:
    ul. Chwaliszewo - zajebis*ie miła obsługa i duży wybór.
    i oczywiście
    ul. kwiatowa obsługa normalna, konkretnie i skutecznie.

gembary nie polecam raz, że sprzedawca działa niczym mucha w smole dwa ma ceny razy 4 :|
    Do niego można, pójść albo pooglądać stare radia na wystawie, albo po karkasy (w sklepiku obok)

pzdr
  • #6 5398597
    leonsocio
    Poziom 28  
    Ostatnio mitronik się rozbudowuje, właściwie lutronik, ciekawe co z tego będzie, ale oni chyba i tak tylko w komputerach siedzą.
  • #7 5411471
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 5411693
    cikol
    Poziom 27  
    Ocena: 38
    Ide do Gembary, schodze do Oma po schodkach, pozniej jak mi czegoś brakuje to ide na przeciwko:P Koleś w Gembarze może i ma ruchy wolne ale jak dla mnie jest w porządku. W tej branży pośpiech nie wskazany.

Co do Kwiatowej&Łąkowej... kupowałem tam póki nie trafiłem na jakąś podróbke tranzystora napedzającego HV w TV.
  • #9 5539152
    leonsocio
    Poziom 28  
    Gembara ostatnio stale mówi, że czegoś nie ma w tej chwili, albo ja mam takiego pecha albo gość ma konkretne braki:P Za to naprzeciw w mitroniku prawie zawsze załatwię interes od ręki:P szkoda tylko, że nie sprzedają już peerków:(
  • #10 5539686
    gimof
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Peerki na kwiatowej lub chwaliszewie (w tym drugim trzeba uważać bo czasami nie kompetentni ludzie sprzedają)
  • #11 5540946
    leonsocio
    Poziom 28  
    na kwiatowej jest kiepsko, bo nie ma tam gdzie stanąć autem:( dlatego wolę zakupy w okolicy siemiradzkiego:)
  • #12 5541456
    cikol
    Poziom 27  
    Ocena: 38
    leonsocio napisał:
    Gembara ostatnio stale mówi, że czegoś nie ma w tej chwili, albo ja mam takiego pecha albo gość ma konkretne braki:P Za to naprzeciw w mitroniku prawie zawsze załatwię interes od ręki:P szkoda tylko, że nie sprzedają już peerków:(

Ciekawe;p W sobote poszedłem do mitronika(gembara ma zamkniete). Byłem jednym z pierwszych. Jeszcze przed 10. Jakiś koleś koczował juz przede mną. Wszedł do sklepu jako pierwszy. Wymienił jakieś z 10 tranzystorów. I tak za kazdym razem.... "nie ma" "nie ma";p Normalnie jak w tym kabarecie z Laskowikiem;p. Czekałem az powie "a co jest?":D Bo mine miał nie tegą:P Przyszła moja kolej... Tez usłyszałem magiczne słowa... zabrakło lm317... niby podstawa... A potencjometry u miłej Pani w Omie na przeciwko(pod gembara):)
  • #13 5541517
    G.A.P.A
    Poziom 16  
    Ocena: 66
    Ja kupije tylko na Chwaliszewie w Elstacie, moim zdaniem najlepszy sklep. Czasami jak nie mam czasu jechać a jestem w centrum to jade na Kwiatową do Eda Elektronika ;)
  • #14 5543432
    leonsocio
    Poziom 28  
    hmm, to dziwne, że lm317 nie było:) czasami ludzie obejdą całe miasto w poszukiwaniu elementów których nigdzie nie ma (np. z jakiegoś japońskiego sprzętu, sam tak kiedyś miałem) także mitronik nie jest jedyny:) ale kurka żeby lm 317 nie było:P może chwilowa przerwa w dostawie:P fakt, w Edzie też zawsze wszystko mam od ręki:)
  • #16 5779991
    leonsocio
    Poziom 28  
    tvn na kartę widziałem jeszcze w lutroniku.

Podsumowanie tematu

✨ W Poznaniu popularne sklepy z częściami elektronicznymi to Mitronik przy ul. Siemiradzkiego, Gembara na tej samej ulicy oraz Eda na ul. Kwiatowej. Gembara jest ceniony za niskie ceny dla klientów hurtowych, choć zdarzają się braki asortymentu i wyższe ceny według niektórych opinii. Analogis na ul. Kwiatowej wyróżnia się profesjonalną i cierpliwą obsługą, choć ceny bywają wyższe niż na Allegro. Mitronik jest chwalony za szeroki wybór i fachową obsługę, choć czasem brakuje popularnych elementów, np. LM317. Sklep na ul. Chwaliszewo (Elstat) jest uważany za jeden z najlepszych ze względu na duży wybór i kompetentną obsługę, choć zdarzają się tam niekompetentni sprzedawcy. Problematyczne jest parkowanie przy ul. Kwiatowej, co wpływa na wygodę zakupów. W ofercie sklepów dostępne są m.in. stacje lutownicze, lupy, kable, antenówki oraz karty TVN na kartę. Lutronik, rozbudowujący się sklep powiązany z Mitronikiem, specjalizuje się głównie w komputerach. Warto zwrócić uwagę na jakość i dostępność elementów, gdyż zdarzają się podróbki tranzystorów oraz chwilowe braki popularnych podzespołów.
REKLAMA