logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes-Benz Audio 30 APS BT-2 nie zapamiętuje kodu po wyłączeniu

tgrabka 15 Lis 2003 22:37 3029 5
REKLAMA
  • #1 401395
    tgrabka
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Mam problem z dwoma radiami.
    1. to MERCEDES BENZ AUDIO 30 APS BT-2. Problem z nim polega na tym ze w pamieci nie utrzymuje kodu. TZN po wylaczeniu radia na okolo 10 sekund prosi ono po wlaczeniu znow o kod. Zaznacze ze wszystkie przewody zasilajace sa podlaczone rowniez z podtrzymaniem pamieci, a bezpiecznik jest OK. Moze ma ktos jakas sugestie, albo chociaz schemat tego radia to bym powoli sobie je przesledzil...

2. to Blaupunkt Verona z samochodu Skoda. Problem z nim to kod. Jak by ktos byl tak mily i wygenerowal po numerku to bede bardzo wdzieczny. Jak by co to numerek wysle na e-maila lub gg.
  • REKLAMA
  • #2 401406
    fteftus
    Poziom 11  
    Jaka siedzi w radiu pamiec? Masz programator epromow ? Mam kilka wersji pamieci w postaci bin.
  • REKLAMA
  • #3 402020
    ghub
    Poziom 16  
    poprostu kod nie ten napisz jaki masz kod i jakie masz nr boczne czyli seryjne w rych radiach często tak jest
  • REKLAMA
  • #4 402217
    tgrabka
    Poziom 14  
    Programatory jakimi dysponuje to willem, combo i pony.

fteftus: na jakie uklady masz te biny? Ja mam jakiegos Philipsa w sodku 8583. Radia jeszcze nie rozgrzebalem za bardzo, ale zadnych 24... jak narazie nie widzialem. Mam cos w PLCC44 tylko ze uklad jest nieczytelny. Do tego jezcze jakis FIS.

ghub: kod jest chyba OK bo radio sie po jego podaniu wlancza bez problemu. Lapie stacje, gra itd... Do momentu gdy sie go nie wylaczy. Po chwili znow zada kodu. Kod jaki mam to: 63112 a z boku bardzo trudno odczytac numer. Mozliwe ze to: 8631128568 chociaz 8 moga byc rowniez 0.
  • REKLAMA
  • #5 403148
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1321
    Radio chodzi w mercu czy innym autku? Bez CANa tak będzie - niektóre jeszcze wyświetlają na włączonym radiu cały czas "code aktivier" czy coś w tym rodzaju.
  • #6 404463
    tgrabka
    Poziom 14  
    Wlasnie balem sie o CAN. Radio chodzi w Mercedesie ale starszym modelu bez tej szyny. Nie ma to jakiegos obejcia bo to troche frustrujace jest ze co chwile trzeba wbijac kod. :(
REKLAMA