logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Philips 17PT156B/58p - jak przywrócić telegazetę i timer po naprawie?

henry16 11 Wrz 2007 01:38 1794 4
REKLAMA
  • #1 4271264
    henry16
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich.
    Tym razem trafił do mnie uśpiony philips - chasis AA5 . Wymiana elek w przetwornicy zarówno po pierwotnej jak i wtórnej stronie przywróciła go do życia. jest jednak problem nie można włączyć telegazety ani timera które podobno przedtem były. Jak mówił klient najpierw zginęła telegazeta a potem
    timer a ostatecznie zaczęły się problemy z załączaniem..
    Teraz się załącza ma wszystkie funkcje za wyjątkiem TXT i TIMER gdzie tego poszukać? proszę o garść informacji .
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4272046
    henry16
    Poziom 10  
    Wszedłem w tryb serwisowy - faktycznie teletext był zablokowany , odblokowałem i można go już załączać natomiast sleep timer był odblokowany i dalej go nie ma , czy może być winna pamięć?
  • REKLAMA
  • #4 4272062
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 529
    To wejdź jeszcze raz i przełącz timer odwrotnie. Tak przynajmniej mam poprawione na opisie trybu. Funkcja jest aktywna dla N.
  • #5 4272103
    henry16
    Poziom 10  
    Faktycznie po zaznaczeniu negacji timer sie pojawił . Teraz jest już wszystko ok. Zastanawiam się tylko co mogło namieszać w opcjach serwisowych z tego co widzę trafo nie mogło być przyczyną chyba że niestabilnośc napięć przetwornicy. Dzięki za pomoc , temat uważam za zakończony.
REKLAMA