logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Plustek OpticPro UT16 – jaki uniwersalny program do zapisu skanów na komputerze?

autokomputer 11 Wrz 2007 09:28 3375 2
REKLAMA
  • #1 4271572
    autokomputer
    Poziom 19  
    Ocena: 45
    Szukam uniwersalnego programu do skanerów. Mam skaner plustek OpticPro UT16 - on ma jakieś 10 lat :)
    Sterownik tego skanera pozwala wydrukować zeskanowany dokument i wysłać emailem zeskanowany dokument - ale nie pozwala obrobić zeskanowanego dokumentu !! Np. nie mogę wyciąć fragmentu zeskanowanego dokumentu, mógłbym to zrobić np. w paincie, ale zeskanowanego dokumentu nie można nijak zapisać żeby potem można go było obrobić np. w paincie !!
    Właściwie to chodzi mi o taki program, który umożliwia zapisanie na komputerze zeskanowanego dokumentu, bo obrobić to już go można w paincie.....
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4271590
    obi997
    Poziom 27  
    Ocena: 115
    Witam

Ja mam np. Paint Shop Pro 8.0 i działa. Jest coś takiego jak import z urządzenia TWAIN (skaner, kamera) i nie ma problemu z obróbką skanu. Z tego co pamiętam ACDSee też ma taką możliwość i również kiedyś to testowałem. Zakładam, że większość programów do grafiki pozwala skorzystać z tej możliwości jak masz zainstalowany skaner.
  • #3 4271610
    autokomputer
    Poziom 19  
    Ocena: 45
    dziękuję o to chodziło :)
REKLAMA