logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy ataki na WTC były zaplanowanym oszustwem? Analiza wideo

kalasz20 11 Wrz 2007 21:35 9575 30
REKLAMA
  • #1 4274060
    kalasz20
    Poziom 26  
    Ocena: 66
    Witam
    Obejrzyjcie to: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 4274121
    mavin
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam!!

Mam pytanko: CZY WARTO OBEJRZEĆ TEN FILM???

Pozdrawiam!!
  • #3 4274183
    dex
    Poziom 27  
    Ocena: 100
    Chyba nie warto..Teoria spiskowa jakoby sami rozpętali zamachy by mieć pretekst do wojny. Wywiad rózne prowokacje może robić, ale nie takie gdzie ginie 2tys ludzi w róznych częściach kraju.. Prędzej i logiczniej (jeśli juz wogóle) było by im zrobic kilka zamachów na ambasady np w Afryce.

Polecam obejrzeć film "Szpieg Binladena" leciał na National kiedyś, tam jest pokazane jak do tego doszło / od 10 lat wstecz/ i jak amerykańce byli rolowani przez niby swoją wtyke u benladena. Normalnie te ich wszystkie agencje po takim filmie, są dla mnie mniej warte jak zastęp zuchów, nie obrażając zuchów.

A ta teoria spiskwoa to jest taka sama jak to że naziści na Antarktydzie po tajniaku pracowali nad UFOAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #4 4274209
    kalasz20
    Poziom 26  
    Chyba? Jeśli ten film nie jest przekonywujący to szkoda słów na ciebie.

Drugi film: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Jak większość przyjąłem wersję ataku terrorystycznego na WTC i Pentagon ale teraz zminiłem zdanie.
  • #5 4274475
    arkolesz
    Poziom 26  
    Ocena: 44
    Mozna wierzyc lub nie w teorie spiskowe na ten temat, jednak NIEKTORE wydarzenia opisane w tym (i jemu podobnych) filmach wydaja sie calkiem przekonujace.
    I tak nie bedzie nam dane poznac prawdy...
  • REKLAMA
  • #6 4274525
    kalasz20
    Poziom 26  
    Drugi film udowadnia że w Pentagon nie mógł uderzyć samolot paażerski , zniszczenia były nieporównywalnie mniejsze oraz najlepsze jest to że nie widać na zdjęciach szczątków samolotu , nie mam żadnego interesu do przekonywania kogokolwiek , każdy jak obejrzy niech się sam zastanowi.
  • #7 4274561
    tomsyty

Poziom 26  
    Ocena: 20
    Jakiś czas temu na praktyce jak nie było co robić to obejrzeliśmy sobie jeden z takich filmów. No cóż... w kilka lat to można zrobić czwartą część Matrixa albo Władcy Pierścieni z Gollumem, który już w ogóle będzie wyglądał jakby stał przed kamerą a nie został stworzony sztucznie. Socjotechnicy też dorzucą swoje trzy grosze, jeszcze jak będzie w "liście płac" - "directed by Kevin Mitnick" :D to mamy dokument, po obejrzeniu którego "nikt nie przekona nas że czarne jest czarne a białe jest białe" :lol:
    Konto firmowe:
    Tomasz Jędras (tomsyty)
    Wierzbowa 30a, Lubin, 59-300 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://tomsyty.pl
  • #8 4274672
    dex
    Poziom 27  
    no to dobra..

Czy to ważne czy w Pentagon, walnał wypaśny Boeing czy jakiś mniejszy, co to za róznica. Pokazana tam jest jakaś turbina że to niby nie od tego silnika - takich turbin w silnikach jest kilka przecież, skąd ten ich ekspert na podstawie zniszczonej turbiny uwiecznionej na fotografi mogł stwierdzić, że to nie od tych silników. Na zdjęciu nie ma nawet miarki by wymiary porównać.

Nie ma części przed Pentagonem ze skrzydeł ogona itd. Wszyscy widzieli w TV że w WTC walnał duży samolot, klasy Boeing. I co znaleziona tam jakieś części z kadłuba oskrzydlenia itd.

Paliwo lotnicze nie mogło stopić stali bo spala się swobodnie w 1100 a stal wytrzymuje 1500 czy 1600. A widział ktoś z was lutlampe na benzyne i jak działa. Pod cisnieniem , z rozgrzanej benzyny palą sie opary o wiele intensywniej niż swobodnie w naczyniu. Nie mówie że stopi stal ale temp napewno może być większa.

Widać obłoczki po rzekomych kolejnych kontrolowanych eksplozjach w WTC, na filmie w powiększeniu. A co kurz przez szyby wind i nie mógł przejśc w dół, na sprawne jeszce piętra gdy z góry był tłoczony przez potęzny tłok walące się z impetem piętra.

Słychać kolejne głosy eksplozji. A co windy nie mogły spadać w szybach? Gdy piętro z maszynownią- olinowaniem windy waliło się w dół.

itp.itd.
    Czemu Amerykanie się tym nie przejmują tylko my?
  • #9 4274687
    msthhk
    Poziom 29  
    Ocena: 46
    Nie chcę zabierać głosu w dyskusji, odwołam się tylko do ostatniego zdania:
    Czemu Amerykanie się tym nie przejmują tylko my?

70% Amerykanów nie wierzy, że 9/11/01 to był atak terrorystyczny. Inaczej, 70% Amerykanów jest przekonanych, że ten atak to "Inside job".
    Oczywiście ktoś obeznany ze statystykami może stwierdzić, że 70% absolwentów liceów w Stanach Zjednoczonych nie skończyłoby naszej podstawówki ;)
  • #10 4274694
    kalasz20
    Poziom 26  
    Jak widzisz filmy te nie są polskiej produkcji więc się przejmują , co do tych kontrolowanych wybuchów są to słowa strażaków biorących udział w tej akcji więc sorry , kurz z windy przeleciał przez budynek korytarzami i wyleciał szparą w oknie?
  • #11 4274699
    dex
    Poziom 27  
    Tam nie było jednej windy od piwnicy do dachu, tylko wiele wind odcinkami. Nie jedna nad drugą. Więc obłoków kurzu po rzekomych eksplozjach mogło być tyle co i wind.

Z tego co pamiętam żaden strażak nie widział eksplozji a słyszał jakby huk ekplozji, to nie to samo.

Co do filmu to widziałem go chyba dwa lata temu, na spotkaniu strefy NdW, więc on już troche jest u nas a co dopiero w USA. Nie słyszałem by jakoś te 70% zrobiło jakiś duży szum wokół tej kluczowej jakby nie było dla nich sprawy.

Lutlampe miałem dawno w ręku, ale z tego co pamiętam tam można ujrzeć błękitny płomień jak się rozgrzeje. Działa to na benzyne oraz nafte.Więc w pewnych warunkach jest możłiwe uzyskanie wyższej temperatury niż przy spalaniu 'luzem'. Proponuje wziąść igłe nad palnik kuchenki gazowej, nagrzać do czerwonego i wygiąć.

Na National także oglądąłem rekonstrukcje zdarzeń z samolotami 9/11. W tym internetowym smieją się z tego, że dzwonili z komórek z wysokości 11km. Skąd oni wiedzą na jakiej to było wysokości jak nie udostępnili im skrzynek.
    Poza tym przecież samoloty mają łącznośc telefoniczną zdaje się przez satelite czy radiolinie. Oni nie dzwonili z komór tylko z tego pokładowego aparatu. Zresztą ponoć lecieli nisko nad ziemią dla ukrycia, więc komóry mogły także złapać. Do 1km ponoć jest możliwe.

W programie tym były rodziny ofiar samolotu w którym pasażerowie próbowali odzyskać kontrole nad samolotem i obezwładnić terorystów.
    Nagrania są utajnione i nie udostepniane, ale rodziny mówiły o czym rozmawiały przez telefon i zrobili rekonstrukcje na ich podstawie.
  • #12 4274719
    McRancor
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 123
    Widzę że w temacie zaczyna aż wrzeć - ludzie spokojnie, bez emocji.

Chodzi mi głównie o Was dex i kalasz20 Patrząc z boku od razu widać że nie przekona jeden drugiego, ani w jedną ani w drugą. Dlatego jeśli już macie dochodzić prawdy to przynajmniej niech jeden drugiego nie obraża. Dział ogólnie, ale regulamin elektroda.pl!

Zwłaszcza że temat jest dość delikatny i bardzo łatwo kogoś urazić.
  • #13 4274755
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Ocena: 183
    arkolesz napisał:
    Mozna wierzyc lub nie w teorie spiskowe na ten temat, jednak NIEKTORE wydarzenia opisane w tym (i jemu podobnych) filmach wydaja sie calkiem przekonujace.

A ja nie wierzę, że amerykanie byli na księżycu.
  • #14 4274862
    mczapski
    Poziom 40  
    Ocena: 1654
    A czy Państwa nie ciekawi czemuż to W Poznaniu postawiono pomnik ku pamięci strażaków niosących pomoc w Nowym Jorku? Cóż ma Poznań do Nowego Jorku i przypisani im strażacy? Czy może z Poznania prowadzono akcję w Nowym Jorku? Inaczej mówiąc nie wszystko jest oczywiste. Komuś zależy na napędzaniu mechanizmu istnienia zagrożeń.
  • #15 4275804
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #16 4275817
    arkolesz
    Poziom 26  
    Ocena: 44
    Remeknapr napisał:
    arkolesz napisał:

A ja nie wierzę, że amerykanie byli na księżycu.

No to kolega ma wielki komfort psychiczny ze nikt nie kaze koledze w to wierzyc...
  • #17 4276165
    kalasz20
    Poziom 26  
    Zapraszam do dyskusji na spokojnie , aby temat nie wylądował w koszu , interesujące są zapisy ostatnich rozmów niektórych pasażerów i stewardesy , jeden pasażer dzwoni do mamy: Mom , this is Mark Bingham , kto dzwoni do mamy i przedstawia się pełnym imieniem i nazwiskiem? Dalej mówi: Chciałem ci tylko powiedzieć że cię kocham i lecę samolotem z Newark do San Francisco i na pokładzie jest 3 gości którzy porwali samolot i mają bombę ,dalej mówi: dzwonię z telefonu pokładowego , po chwili : wierzysz mi mamo? Mama : tak Mark , wierzę ci , kim są ci faceci? Po 30s przerwy : Mark: Dzwonię z telefonu pokładowego. Jego matka pyta znowu: Kim są ci faceci? Po chwili , Mark: Wierzysz mi mamo? Rzekomy Mark usilnie stara się upewnić matkę że dzwoni z telefonu pokładowego , gdyż z komórki byłoby to praktycznie niemożliwe , jego mamę natomiast interesują wyłącznie tajemniczy nieznajomi z bombą , rozmowa stewardessy z lotniskiem jet jeszcze lepsza ale to póżniej.
  • #18 4277104
    Paweł Es.
    Ocena: 691
    A moja teoria spiskowa zaczęła się 12 czy 13 września 2001, jak szukałem informacji o WTC, to natrafiłem na wywiad na stronach CNN z Larrym Silversteinem, dzierżawcą WTC, który powiedział coś co mnie bardzo zdziwiło a potem obudziło podejrzliwość trwającą twardo do dziś.

Otóż gość ten powiedział od czego ubezpieczył WTC. Pożar, awarie czy nawet zamach terrorystyczny to było zrozumiałe znając historię obiektu ale on się ubezpieczył od UTRATY WPŁYWÓW. Zastanowiło mnie wtedy jak trzeba być przewidującym, by w kompleksie finansowym, gdzie działało ponad 400 firm przelewających forsę jak Niagara wodę, ubezpieczyć się od UTRATY WPŁYWÓW, tj. założyć, że wszystkie lub większość działających tam firm nagle przestanie płacić za czynsz ...

Od tego czasu czytam i czytam, i utwierdzam się w tym co pokazał film Loose Change (szczególnie ten ostatni)

Pomijając już nawet wszystkie mniej lub bardziej próby przekonywania mnie: ja jestem w stanie sobie wyobrazić, że te wieże WTC się mogły zawalić ale jedno co mnie powstrzymuje od uwierzenia w to wyobrażenie to to, że one się NIE MOGŁY ZAWALIĆ W TEN SAM SPOSÓB !!!

Nie chodzi, o to, że one były mniej więcej tej samej konstrukcji ale o to, że zostały uszkodzone w różny sposób, co narzuca bardzo różny rozkład sił działających na konstrukcję:

WTC1 (wieża północna) dostała przez środek w okolicach 96 piętra (uszkodzenia 94-98 )

WTC2 (wieża południowa) dostała podcięcie boczne w okolicach 81 piętra (uszkodzenia 78-84)

różnica wynosi 15 pięter czyli 15*12 stóp (wys. piętra) czyli prawie 55 m (≈1/8 wysokości budynku)

Poza tym, jak widać na filmach, dziwnym trafem wieża południowa najpierw zaczęła się walić tak jakby sugerowało podcięcie (widać łamanie się górnej części) a potem nagle zmienia zdanie i wszystko wali się w dół.
    Co zatrzymało rozpędzoną łamiącą się część nad miejscem trafienia przed leceniem dalej w tę stronę ?

WTC1 (wieża z anteną) wali się jeszcze dziwniej. Widać schodzącą pionowo w dół antenę i nieruchome ściany boczne, które dopiero później zaczynają się składać. Otóż jest to o tyle dziwne, że na piętrach 106 do 110 był dotatkowy system kratownic, zainstalowanych tam nie tylko dla usztywnienia konstrukcji na działania wiatru ale także właśnie po to, by wspierać łoże 110 metrowej anteny (w obu wieżowcach była taka sama konstrukcja). Więc nawet jeżeli nawet zostało uszkodzonych kilka wewnętrznych kolumn rdzenia to i tak antena opierała się na tych kratownicach, także opartych o ściany zewnętrzne a te nie osiadały jako pierwsze ... dziwne, poza tym tam było 47 kolumn w rdzeniu technicznym budynku niektóre miały 35 na 91 cm ,,, trudno sobie wyobrazić, że te kolumny nagle zaczęły tak równomiernie osiadać a jeżeli nawet to mogły osiadać do momentu spotkania się z ich kontynuacją poniżej miejsca trafienia ....

Samoistne równomierne walenie się stropów też jest mało prawdopodobne, bo to wymagało by równomiernego obcinania się stropów na obwodzie zewnętrznym (≈252 m) i obwodzie rdzenia technicznego (≈136m). Poza tym rdzeń techniczny miał oddzielną konstrukcję od stropów użytkowych.

A jeżeli już nawet by to się waliło to nie w tak zawrotnym tempie ≈10-11 sekund szczególnie, że konstrukcja nie rozleciała się na boki, więc musiała stawiać opór pionowy ... a wyglądało tak jakby zniknęły kolumny w środku budynku ... 47 kolumn, które GRUBIAŁY w miarę zbliżania się do ziemi (miały więcej do uniesienia)

i jeszcze jedno, na stronie 18 rozdziału 2 raportu FEMA jest takie zdjęcie pokazujące uszkodzenia ściany bocznej WTC1 i co tam widzimy ?

Widzimy osobę (prawdopodobnie kobietę), która stoi nad przepaścią trzymając się metalowej konstrukcji ściany, z czego by wynikało, że tam nie było aż takich temperatur jak opowiadano, skoro ona jest tam w stanie stać i jeszcze trzymać się za części metalowe (w końcu już jakieś 50-60 °C powoduje, że praktycznie nie można się dotknąć na dłużej przedmiotu o takiej temperaturze).

A tu ciekawostka, oficjalny raport FEMA (Federalnej Agencji Zarządzania Kryzysowego) na temat zdarzeń w WTC z 11.09.
    (Wymagana znajomość języka angielskiego)

Znajdziecie tu opis techniczny wież (rysunki konstrukcyjne)

Opis ogólny:
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Wieże WTC1 i WTC2:

WTC 7

A tu całość raportu FEMA

A inna ciekawostka, w Młodym Techniku chyba z sierpnia 1980 roku, znalazłem przypadkiem artykuł Witolda Szolgini o wieżowcach na świecie, gdzie zacytowano wypowiedź jakiegoś znanego na swiecie architekta na temat WTC. Brzmiało to mniej więcej tak:

WTC to błąd architektoniczny i należy go wyburzyć !!!!

Prorocze słowa, ktore sprawdziły się po ponad 20 latach.

Jakby kto miał ten numer to można by zeskanować ten wpis jako groźne memento, pt. że słowo może stać się ciałem .... :shocked!:
  • #19 4277483
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #20 4278176
    __Grzegorz__
    Poziom 30  
    Ocena: 232
    Mały offtop:

A kto pamięta, że 11.09.1683 Sobieski spuścił lanie Turkom pod Wiedniem ?
    Rozpoczął 11-go i skończył 12-go.
    "Venimus, vidimus, Deus vicit!"

Gdyby przegrał, nie byłoby 11.09.2001....

To tak apropos nadchodzącej EuroArabii....
  • REKLAMA
  • #21 4279144
    Paweł Es.
    Ocena: 691
    Cytat:
    Drogi Kolego!
    Skoro waaadza twierdzi, ze tam byly temperatury 700 ... 800, a najpewniej 900°C albo i wiecej, to z tym sie nalezy pogodzic.

Tak, posypuję głowę popiołem, to była zamaskowana (to znaczy z odkrytą twarzą w przeciwieństwie do terrorystek europejskich i pozostałych) kobieta z Al Kaidy, która używając kremu silikonowego na rękach miała zamaskować istnienie wysokiej temperatury do czasu gdy ta temperatura zrobiła swoje :D Jeszcze raz przepraszam, żem wątpił, przecież to Osama jak jego imię wskazuje (O, sam ...a) osobiście piłeczą do metalu piłował te belki na co są tysiące naocznych świadków. Podobnie widzieli jak osobiście przeleciał Pentagon po czym została ściana deflorata :D Gdzie ja miałem oczy ;) A WTC7 padło jak Osama usiadł na nim po powrocie z Pensylwanii gdzie strącił był osobiście samolot, zmieliwszy go przedtem w małą kuleczkę. Po prostu WTC7 nie wytrzymało ciężaru jego win ;(

I podziwiam autorów wątpiących za ich umiejętność fałszowania dowodów zdjęciowych, filmowych a nawet dokumentów państwowych (plan Northwood czy inne America Rebuilding ;))
  • #22 4279167
    Taenia_Saginata
    Poziom 31  
    Ocena: 111
    Mi sie juz nie chce ktorys raz na ten temat pisac bo tylko wiare w ludzi przez to trace. Po pierwsze, warto tez obejrzec te linki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Jak ktos twierdzi ze stal wytrzymuje 1600 stopni to niech sobie zajrzy do jakiejs ksiazki o stopach zelaza z weglem, albo chociaz na wykres Fe-Fe3C spojrzy.
  • #23 4280363
    dybas
    Poziom 38  
    Ocena: 337
    A czy pamiętają Państwo, że tamtego dnia nasi starsi w wierze bracia maso-
    wo wzięli sobie wolne? Przypadek? Nie! To jest ich styl. Duży wstrząs, dużo
    ofiar, a potem uchwalanie ustaw idzie szybko. Przypominam też wejście
    USA do obu wojen światowych. Też trzeba było dać kopa...
  • #24 4280599
    dex
    Poziom 27  
    Skąd to wiesz widziałeś liste obecności z każdej firmy, gdy zamieniły się w pył?
  • #25 4280642
    serwal
    Poziom 20  
    Ocena: 53
    A co by mu dały listy obecności?
    Przecież na nich nie ma zaznaczonego wyznania czy narodowości.
  • #26 4280981
    Faces
    Ocena: 157
    Witam. Moim zdaniem nie ma żadnego oszustwa. To co się stało 11 września 2001 roku to wielka tragedia.
    Amerykanie, a raczej rząd amerykański pcha się do wszystkiego tzn. wojny itp., chce wszystkim narzucać swoją politykę, ale nawet tak... tutaj cenzura... naród nie był by wstanie zamordować ponad 2000 ludzi (przecież to już jest ludobójstwo).
    Wiadomo jak giełda zareagowała po zamachach, czy byli by wstanie sobie samym zrobić taką karę (krach na giełdzie, gospodarka leciała na łeb na szyję) chyba nie.
  • #27 4281377
    dex
    Poziom 27  
    W Ameryce rządzi $$$. Najbardziej rozwinięty przemysł i nakłady to zbrojeniówka. W wojny musza sie angażować żeby pracowały fabryki i żeby mieć tanią rope. Każdy to wie. Bez 11 września i tak by uderzyli w Saddama bo za dużo skakał a od 10 lat Ameryka nigdzie nie wojowała. Niepotrzebnie poparł tych od WTC, tylko dał im świetny pretekst do przyspieszenia inwazji na IRAK. Przez 9/11 wyskoczył im " przy okazji" Afganistan.

Na teoriach spiskowych tam także robi się tam pieniądze, ksiązki itd - Ufo, Kenedy itd. etc.

Całe zdarzenie zrekonstruwało National Geographic w dwóch filmach po 2 godz. Jeden mam na dysku około 2GB- Szpieg Binaldena. Drugi był o samym 9/11 i rozbiciach samolotów. Myśle że pierwszy jest dużo bardziej wartościowy, bo drugi to już pokazuje samą tragedie z samolotami. Najwieksi miłosnicy teori spiskowej jak mi podadzą adres to wyśle im na DVD- gratis! - myśle tu zwłaszcza o autorze.
    Proponuje obejrzeć a potem gadać o teoriach spiskowych.

Binalden rolował ich 10 lat! FBI CIA itd.
  • #28 4281468
    jaszczur1111
    Poziom 33  
    Ocena: 493
    Wymordować ponad 2000 ludzi w pięknym stylu? Ależ proszę bardzo.Myślę że Ameryka niczym nie różni się od byŁego ZSRR.Przyświeca jej ta sama ideologia tylko inaczej wyrażana.Tak naprawdę tzw. amerykański styl życia to setki tysięcy kilometrów (jeśli nie więcej) ulic z jednakowymi "lepiankami" z pŁyty gipsowej z jednakowymi trawniczkami po których jeżdżą jednakowe kosiarki biurasów jeżdżących Toyotami do jednakowych biur (to się nazywa praca) w domach chińskie plazmy a wszystko to kupione na kredyt nie do spŁacenia za życia jednego pokolenia i będące wŁasnością banku.Do tego 3/4 światowej produkcji CO² przy jakimś śmiesznym zaludnieniu i prawie darmowa ropa (i tak im za drogo)
    Jaka by nie byŁa genealogia WTC, to na pewno byŁa na rękę wŁadzy.PrzemysŁ zbrojeniowy to obecnie ok 80% dochodu w tym kraju.Gdzie to pchać? No cóż nawet do Polski (szroty-nieloty F16).Ale do tego trzeba powszechnej mobilizacji siŁ narodu.Cóż znaczy 2000-3000 tyś ludzi?Jaki to promil?

I wiecie co? Mnie ich nie żal

:D

I jeszcze mam dodatkowy wolny dzień w roku.Tak trzymać!!!

Zadziwiające są konszachty rodzinne Binladenów z Buszmenami.

Obecnie nie cierpię Amerykanów tak samo jak Arabów itp.z Bliskiego Wschodu.
    A Chińczyk pije wodę z WisŁy :D - na zdrowie...

Moim zdaniem szkoda czasu na analizowanie tego typu rzeczy bo przez najbliższe 200 lat prawda będzie znana bardzo wąskiemu gremium...

Po prostu wiemy to co chcą abyśmy wiedzieli.

Dla nieprzekonanych do ostatniego zdania polecam gorąco przeczytanie
    książki p/t Dagome Judex Zbigniewa Nienackiego.
    Traktuje m.in. o tym kto tu rządzi i jak.

Podoba mi się styl PawŁa Es.
  • #29 4281516
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #30 4281606
    __Grzegorz__
    Poziom 30  
    Ocena: 232
    dybas napisał:
    A czy pamiętają Państwo, że tamtego dnia nasi starsi w wierze bracia maso-
    wo wzięli sobie wolne? Przypadek? Nie! To jest ich styl. Duży wstrząs, dużo
    ofiar, a potem uchwalanie ustaw idzie szybko. Przypominam też wejście
    USA do obu wojen światowych. Też trzeba było dać kopa...

Faktem jest, że pracownicy izraelskiej firmy ODIGO zostali ostrzeżeni:

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy teorii spiskowych wokół ataków na World Trade Center (WTC) i Pentagon z 11 września 2001 roku, w szczególności analizy materiałów wideo sugerujących, że wydarzenia te mogły być zaplanowanym oszustwem. Uczestnicy wymieniają argumenty za i przeciw takim teoriom, poruszając kwestie braku widocznych szczątków samolotu przy Pentagonie, różnic w zniszczeniach, możliwości wystąpienia kontrolowanych eksplozji, a także temperatury potrzebnej do stopienia stali w wieżach WTC. Wspominane są nagrania i filmy dokumentalne, takie jak "Loose Change" oraz "Szpieg Binladena" (National Geographic), które przedstawiają różne interpretacje zdarzeń. Poruszane są także kwestie ubezpieczeń WTC, relacji świadków, a także społecznego odbioru i sceptycyzmu wobec oficjalnej wersji wydarzeń. W dyskusji pojawiają się również odniesienia do historycznych prowokacji i manipulacji politycznych, a także do roli mediów i cenzury. Wątki techniczne obejmują analizę uszkodzeń konstrukcji, właściwości termicznych stali i paliwa lotniczego oraz możliwości fałszowania dowodów wizualnych i dokumentów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA