logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung CW-29M66V - Słaba jakość kanałów na niskich częstotliwościach TV kablowej

TTomi 13 Wrz 2007 14:19 1671 5
REKLAMA
  • #1 4279219
    TTomi
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    Witam. Usterka polega na tym że programy TV w pasmie specjalnym (dolne częstotliwości) są nie aktywne lub program pojawia się w złej jakości (Discovery Channel i Animal Planet nadawane w TV kablowej) Płyta główna: KS3A REV: 01AA41-00168H rok produkcji 2002.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4279502
    TTomi
    Poziom 19  
    Dzięki ,że moderator znalazł posta kolegi ,który pomaga mi znaleźć informacje na temat usterki.Jakby nie wylądował w koszu nie było by drugiego .Tryb serwisowy narazie mnie nie interesuje gdyż znalazłem na forum niemieckim.Teraz czekam na odpowiednie odpowiedzi w jaki sposób usunąć tą usterke i mam nadzieje że i ten post nie wyląduje w koszu.
  • REKLAMA
  • #4 4281517
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Gdyby tytuł tamtego postu spełniał podstawowe wymogi regulaminu p.11, to by się w koszu nie znalazł.
    Nie jestem pewien, czy właściwie szukasz tych kanałów. Ja akurat u siebie kablówki nie mam, ale pamiętam, że np. przy strojeniu automatycznym ten TV dwukrotnie przeszukuje pełne pasma, o różnym rastrze. Tak też próbowałeś?
  • REKLAMA
  • #5 4281557
    TTomi
    Poziom 19  
    Próby podejmowałem różne recznie i automatycznie stroiłem lecz jedno mnie zaniepokoiło ,gdy przy przeszukiwaniu recznym na częstotliwości 143Mhz zawiesza sie strojenie (powraca do 139Mhz stroi do 143Mhz -tworzy pętle aż do momętu ręcznego przeskoku na dalsze częstotliwości).
  • #6 4471254
    TTomi
    Poziom 19  
    Witam ponownie.
    Zakupiłem głowice i pomogło,wszystko jest w należytym stanie.Kanały się zgadzają co do częstotliwości.Podejrzewam że stara głowica już od nowości była źle wystrojona tylko tyle że używało się zwykłej anteny i nie zwracało się uwagi na to.
    Dziękuje za wszelkie podpowiedzi.Temat zamykam.
REKLAMA