logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Aspire 3693WLMi - sterowniki do instalacji Windows XP po formacie

buczerr 13 Wrz 2007 14:20 1782 7
REKLAMA
  • #1 4279224
    buczerr
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam. jak w temacie.. chciałem zrobić format w laptopie i zainstalować xp, mam vistę.. jednak instalator windy nie idzie do końca, wywala go.. jakie sterowniki powienienem zainstalowac? skad je wziąść?
  • REKLAMA
  • #2 4279322
    mpn103
    Poziom 34  
    Ocena: 87
    Jakto instalator nie idzie do końca?
    Kiedy się wywala?
  • REKLAMA
  • #3 4281794
    buczerr
    Poziom 11  
    kopiuje sobie sterowniki potrzebne do instalacji, idzie dosć daleko i juz przy końcu mniej więcej pokazuje mi jakieś napisy ze nie można uruchomić instalatora..

Dodano po 3 [minuty]:

czy to moze jakies zabezpieczenia? no ale dziwne by były, wiec wydaje mi sie ze sterowniki do tasiemek.. znajomy z ciekawości sprawdzil u siebie na laptopie - nie wiem jakiego ma i mówi ze nie da siebo trzeba te stery od taśm zainstalować, ale mówił ze da sie to ominąć ze wciskajac w którymś momęcie klawisz F6 - nie był pewien. Laptop nie jest mój tylko kumpla, wiec nie mam go przy sobie żeby popróbowac, dlatego pytam najpierw, zeby nie było problemów jak ostatnio. Proszę o pomoc

Dodano po 1 [godziny] 21 [minuty]:

aha. próbowałem instalować win xp bez sp
  • #4 4282092
    mpn103
    Poziom 34  
    Ocena: 87
    Co rozumiesz przez pojęcie "stery do tasiemek"? Jakich tasiemek?
    Klawisz F6 wciska się jeśli chce sie załadować sterowniki SATA do kontrolera na płycie głównej (bez załadowanych sterowników komputer nie widzi dysku twardego), ale z tego co piszesz to Tobie wykrywa dysk i możesz nawet skopiować na niego dane.
  • REKLAMA
  • #5 4282176
    buczerr
    Poziom 11  
    pierwszy raz dłubieprzy laptopie, nie wiem jak tam jest, ata czy sata.. chodzi mi o sterowniki do tych właśnie kontrolerów.. gdzie ich szukać? na stronie acera nie mogę nic znaleźć :(

Dodano po 1 [minuty]:

mam tak że botuje płytkę, no i rusza, coś tam chyba wrzuca zeby uruchomić instalatora i po pewnym czasie staje.. byćoze dochodzi do tego momętu kiedy trzeba wgrać te stery..
  • REKLAMA
  • #6 4284447
    buczerr
    Poziom 11  
    pomoże ktoś? :(
  • #8 4285399
    buczerr
    Poziom 11  
    nie chodzi o to czy zła, czy nie, poprostu mam program który nie pójdzie na Vista. :( dzięki za link :) pozdro :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik próbuje zainstalować system Windows XP na laptopie Acer Aspire 3693WLMi po formacie, zastępując system Vista. Instalacja zatrzymuje się pod koniec procesu z komunikatem o niemożności uruchomienia instalatora. Podejrzewa brak odpowiednich sterowników kontrolera dysku (ATA lub SATA), które są wymagane do wykrycia dysku twardego podczas instalacji. Wskazano, że w przypadku kontrolerów SATA sterowniki można załadować wciskając klawisz F6 na początku instalacji Windows XP. Na oficjalnej stronie Acer dostępne są sterowniki do modelu, jednak brak tam sterowników do kontrolera SATA. Problem wynika z braku wsparcia dla kontrolera dysku w instalatorze XP bez dodatkowych sterowników, co powoduje zatrzymanie instalacji. Użytkownik potrzebuje sterowników kontrolera dysku, aby kontynuować instalację systemu XP na laptopie Acer Aspire 3693WLMi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA