logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Eagle - jak poprawnie połączyć wire z pinem w schematics?

bagger 13 Wrz 2007 16:25 1778 5
REKLAMA
  • #1 4279601
    bagger
    Poziom 11  
    Witam,

stworzyłem element ale mam problem z jego łączeniem w schematics. Wire poprostu nie trafia w końcówke elementu. W raporcie z błędami nie ma errorów ale tylko ostrzeżenie o niepodłączeniu nózki.Czy ktos moze spojrzec i powiedziec mi co jest nie tak z tym elementem??

Pozdrawiam,

Jarek
    Załączniki:
    • Dlawik.rar (1001 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4279640
    mariuz
    Poziom 31  
    Ocena: 109
    Poprawiłem. "Obraz" elementu w bibliotece powinieneś rysować z gridem 100 milsów.
    A nóżki to już koniecznie
    Załączniki:
    • Dlawik_popr.rar (1004 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 4279685
    bagger
    Poziom 11  
    Dzięki za pomoc. Co masz na myśli pisząc "obraz"??

Pozdrawiam, Jarek
  • REKLAMA
  • #4 4279713
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4279720
    Bonkot
    Poziom 39  
    Ocena: 93
    Witam
    Cytat:
    stworzyłem element ale mam problem z jego łączeniem w schematics. Wire poprostu nie trafia w koncowke elementu. W raporcie z błedami nie ma errory ale tylko ostrzerzenie o niepodłączniu nozki

Większy, to ci chyba na ekranie nie zmieścił się. A tak na poważnie, to skąd element miał być podłączony skoro końce nóżek nie trafiały w siatkę (dokładnie, to w skrzyżowanie siatki). Jeżeli nie wiesz dokładnie jak zabrać się do tworzenia bibliotek, to najpierw trochę poczytaj o tym, a nawet na tym forum jest materiału na temat tworzenia elementów bibliotecznych całkiem sporo. Teraz element schematu poprawiłem, a obudowy nie ruszałem, bo nie wiem jakie są jej wymiary i jaki rozstaw nóżek. Z rysunku obudowy wynika, że niektóre pady nie są na przecięciach siatki o domyślnym ustawieniu. Aby ścieżki popadały w środek padu, trzeba zmienić rozmiar siatki (Grid).
    Pozdrawiam.
    i popraw błędy
    Załączniki:
    • Dlawik.zip (1.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 4279765
    bagger
    Poziom 11  
    Przepraszam za błędy, długi dzień dziś miałem. Czytałem, zawsze może ktoś powiedzieć że za mało, na temat tworzenia elementów nawet sciągnęłem pdf z opisem jak to zrobić. Tylko że w tym artykule nie było nic o tym ważnym elemencie jakim jest grid i jego wpływ na używalność elementów.

Dziękuje wszystkim za wyjaśnienia i szybką pomoc.

Pozdrawiam, jarek
REKLAMA