logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG Flatron 795FT - monitor wyłącza się, zmienia jasność i rozdzielczość

kosiolek 14 Wrz 2007 12:32 1527 2
REKLAMA
  • #1 4282264
    kosiolek
    Poziom 2  
    Mam taki problem dziś rano włączyłem komputer, następnie monitor i zauważyłem, że obraz jest nieco jaśniejszy i pulpit jest pomniejszony tzn. wokół utworzyła sie dość szeroka czarna ramka, po chwili (około 10s)monitor się sam wyłączył ( cały ekran ciemny), ale zielona lampka się świeciła jakby był włączony , zgasiłem lampkę monitora i włączyłem go ponownie lecz sytuacja sie powtórzyła, restartowałem komputer lecz nic nie pomagało. Jednak za którymś razem włączyłem monitor obraz był mniejszy, jaśniejszy wokół widziałem czarną ramkę, ale monitor jakby sam dopasował sobie rozdzielczość czarna ramka oraz jaśniejszy obraz znikł i wszystko wróciło do normy i chodzi dobrze do teraz. Miałem jednak taki moment w którym obraz zaczął się pomniejszać i kolory jaśnieć lecz w ułamku sekundy monitor jakby sam opanował sytuację i wszystko wróciło do normy. Ktoś wie co się może dziać, byłbym wdzięczny za wszelką pomoc. Mogę dodać że monitor został zakupiony w 2001 roku ( razy był naprawiany na gwarancji ponieważ na dole rozmazywał sie obraz), kable są raczej dobrze podłączone, monitor jest jednak bardzo zakurzony bo nigdy nie był otwierany.
  • REKLAMA
  • #2 4282394
    Dexter23pl
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    najprawdopodobniej zimne luty. należy przelutować najważniejsze punkty na płycie w okolicy trafa Vn i zasilacza i powinno sie uspokoić.
  • #3 4286977
    kosiolek
    Poziom 2  
    dzięki za pomoc coś spróbue poradzić
REKLAMA