logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Concert II w Audi A4 nie czyta płyt CD po 9. ścieżce - co zrobić?

estor 15 Wrz 2007 19:51 2934 3
REKLAMA
  • #1 4286902
    estor
    Poziom 14  
    Ocena: 78
    Witam , mam problem z cd w concert II . kupiłem je jakieś miesiąc temu do Audi a4 które nie miało oryginalnego radia.
    Problem objawia sie w tak ze radio przestaje czytać od 9-10 ścieżki o ile pierwsze 1-8 piosenek czyta ok o tyle po 9 przestaje i wywala error cd , potem przejście na ścieżki 1-8 czasami tez kończy sie wynikiem error , pomaga wsadzenie jeszcze raz CD , nie każde ćd czyta, jest wybredne,
    próbowałem przeczyścić radio płyta do czyszczenia cd , nie pomogło. Wypalałem płyty różne, z niskimi prędkościami 8-16 nie pomaga.

dałem radio do magika elektronika, niby czyścił ale powiedział ze to nic nie dało ze laser padł .
    ze koszta bardzo duże ze trzeba coś wymienić i ze tyle co radio wyjdzie.
    radio odebrałem , ale teraz nie czyta juz nic , a wtedy czytał z kaprysem, co zrobić z tym fantem, czy to może być laser, czy coś na grzebał elektronik ? i czy nie można taniej tego lasera zrobić ?
  • REKLAMA
  • #2 4287039
    daras984
    Poziom 22  
    Ocena: 105
    witam teraz to już laser do wymiany na pewno
  • REKLAMA
  • #3 4287049
    estor
    Poziom 14  
    Ocena: 78
    no ale on mi mówiłem ze laser koło 500 zł
    bo trzeba z elekroniką jaką go wymienić .
    co teraz zrobić z tym magikiem ? niby prowadzi zakład od lekko 10 lat.

Gdzie mogę znaleźć info co to za laser? gdzie go kupić ? i jakie to moga być koszta
  • #4 4287825
    waldi58
    Poziom 24  
    Ocena: 252
    Wg producenta czyli firmy Grundig-Delphi jedyną częścią zamienną do tego modelu jest cały kompletny mechanizm z płytą elektroniki.
    Sam laser jest osiągalny ale nie jest on tani. W zależności od konkretnej wersji tego radia ( były 4 modele Concert II cd) były montowane dwie różne mechaniki dwu producentów.
REKLAMA