logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz 4-kanałowy do 350 zł dla Seat Ibiza '02, muzyka house/trance

jacekk88 16 Wrz 2007 15:48 2381 3
REKLAMA
  • #1 4289493
    jacekk88
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam!

Poszukuję wzmacniacz 4 kanałowy, będzie napędzać przedni zestaw pb s6c i w przyszłości jakąś małą skrzynkę (prawdopodobnie magnat xpress).

Samochód seat ibiza '02, radio kenwood kdc w6031, muzyka house, trance.

Interesuje mnie tylko nowy sprzęt, jakoś nie jestem przekonany do używek.

Na alledrogo za ok 350 (razem z przesyłką) mogę kupić blaupunkt gt4 lub mac audio mpx 4000. Czy w tej cenie są jakieś lepsze prozpozycje??

liczę na wszelkie sugestie.
    pozdrawiam, jacek
  • REKLAMA
  • #2 4289807
    krzysiek90210
    Poziom 19  
    Ocena: 14
    jacekk88 napisał:

Samochód seat ibiza '02, radio kenwood kdc w6031, muzyka house, trance.

Witam, jeżeli planujesz zakup nowego wzmacniacza 4-kanałowego w cenie około 300zł to nie ważne jaki masz samochód, jakie radio, jakiej muzyki słuchasz... W tych pieniądzach nie ma żadnej rewelacji, niczego coby się wybijało ponad resztę (kiepska jakość dźwięku, brak "przestrzeni", dobrej dynamiki etc.).
    jacekk88 napisał:

Interesuje mnie tylko nowy sprzęt, jakoś nie jestem przekonany do używek.

Kilka miesięcy temu miałem okazję przetestować u mnie w aucie nowego Blaupunkta GTA 2. Jakość dźwięku koszmarna, wszystkie moje stare wzmacniacze grały od niego o niebo lepiej (tego nie da się nawet porównywać). Jakie są więc zalety nowych wzmacniaczy w cenie do 300zł skoro one od "nowości" grają tak jakby były uszkodzone...

Miałem już "kilka" wzmacniaczy i wiem jedno: jeżeli nie ma pieniędzy na nowy dobrej jakości to warto poszukać używanego (te używane, które można kupić dzisiaj za 300zł kilka lat temu kosztowały nawet ponad 1000zł...).

Jeżeli jednak koniecznie chcesz nowy to w grę wchodzą Blaupunkty, Mac Audio, niedawno w tych pieniądzach był na Allegro nowy Panasonic. Wybór niestety nie jest duży... Najważniejsze żebyś nie kupił "demona mocy" marki First lub podobnego wynalazku.
  • REKLAMA
  • #3 4294465
    jacekk88
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    No dobrze, w takim razie zadam pytanie inaczej- jeśli w cenie ok 300 zł nie ma jakiegoś "faworyta" to przy kupnie mam się kierować parametrami? bo różnica między blau gta 4 a mac audio mpx 400 na papierze wynosi 20 watt rms na korzyść mac audio. Czy można przypuszczać, że ten drugi wzmak jest rzeczywiście mocniejszy(lepszy)?

Do Administratora: proszę o przeniesienie tematu do działu car audio. Tutaj na pewno nie uzyskam satysfakcjonującej odpowiedzi.

z góry dziękuję i pozdrawiam
  • #4 5351326
    palash
    Poziom 11  
    Witam! Mam pare pytań do tych, którzy interesują się czymś takim jak kolumny głośnikowe.
    Mam 2 głośniki estradowe i 1 głośnik niskotonowy. Średnica estrady liczy sobie 30 cm, wysokotonowy 17 cm. Chcę ten komplet umieścić w jednej obudowie (2 estrady i 1 sopran). Moje pytanie brzmi: z czego zrobić obudowe, wymiary itd. Z góry dziękuje!!!
REKLAMA