logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer KEH-P8600R - jednoczesne odtwarzanie kasety, radia i zmieniarki

iNTELL 17 Lis 2003 21:08 2024 7
REKLAMA
  • #1 403760
    iNTELL
    Poziom 30  
    Ocena: 45
    Witam, mam taki problem, takie fajne było radio i pewnego dnia, wchodzę do auta, włączam i bełkot w głośnikach, okazuje się, że radio odtwarza wszystko na raz: z kasety i radio, przełączanie przyciskiem source daje tylko efekt wizualny to znaczy przełącza się na LCD a wgłośnikach wszystko na raz, a jak przełącze na zmieniarkę to jeszcze do tego bełkotu dołącza się zmieniara. Czy ktoś spotkał się już z takim czymś ??
  • REKLAMA
  • #2 404648
    xbaj
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    Mam podobny problem. Co prawda mam radio Pioneera KEH-P7800R ale objawy sa podobne. Ponadto nie moge wyciagnac kasety i czasami nie chce sie wogole wylaczyc. Niestety, jak na razie nie wiem co jest tego przyczyna. Jesli sie czegos dowiem dam znac...
  • REKLAMA
  • #3 404669
    pan_slonik
    Poziom 22  
    Ocena: 9
    Moze to bład programu? Prubowaliscie reset? lub odpiąć zasilanie jak kto woli? Jeżeli to nie to to prawdopodobnie przedwzmacniacz ma jakies dziwne przebicia na selektorze wejsc.
  • REKLAMA
  • #4 404921
    iNTELL
    Poziom 30  
    radio to ja odpinałem z 50 razy ale dziwi mnie to że jak przeącza na radio to dalej mieli kasetą :)
  • #5 406066
    xbaj
    Poziom 20  
    Ja rowniez odpinalem od zasilania 'n' razy i nic. A tak wogole, to stalo mi sie to po tym, jak wyciagnalem panel przy wlaczonym radiu.
  • #6 406436
    iNTELL
    Poziom 30  
    A u mnie się stało bez powodu, po prostu wsiadłem do autka i już tak było, a panela nie wyciagam ;)
  • #7 411285
    Czwarty
    Poziom 13  
    ...z doswiadczenia powiem Wam..ze jakosc lutowania w Pioneerach znacznie sie pogorszyla.. czesto na takie wariactwa pomaga przelutowanie wszystkich rezonatorow kwarcowych..
  • REKLAMA
  • #8 411647
    xbaj
    Poziom 20  
    Spobuje przelutowac, a noz zadziala... Dam znac co i jak...

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy radia samochodowego Pioneer KEH-P8600R, które jednocześnie odtwarza sygnały z kasety, radia i zmieniarki, mimo przełączania źródeł na panelu LCD. Objaw ten przypomina usterkę zgłaszaną również w modelu KEH-P7800R, gdzie dodatkowo występują problemy z wysuwaniem kasety i wyłączaniem urządzenia. Próby resetu poprzez odłączenie zasilania nie przynoszą efektu. Możliwą przyczyną są uszkodzenia selektora wejść lub przedwzmacniacza, a także pogorszenie jakości lutowania w urządzeniach Pioneer, co może powodować zwarcia lub przebicia. Zalecane jest przelutowanie rezonatorów kwarcowych, co w niektórych przypadkach rozwiązało problem. Usterka może pojawić się bez wyraźnej przyczyny, a jej wystąpienie nie jest związane z wyjmowaniem panelu przedniego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA