logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Duże lagi w Counter-Strike 1.6 - jak poprawić płynność gry?

ShiZ 19 Wrz 2007 14:12 2380 9
REKLAMA
  • #1 4299315
    ShiZ
    Poziom 2  
    Witam, Chcialbym sie dowiedziec dlaczego mam takie duze lagi na Couter-strike 1.6. Na Kazdym Servie mam takie lagi ze kazda bron mi sie obraca strasznie wolno na cel. Prosze O Odpowiedz Co mam Zrobic z Gory Dzieki
  • REKLAMA
  • #2 4299397
    DooMinick
    Poziom 21  
    Ocena: 9
    Wystarczy zalozyc sobie lepsze lacze z dobrym pingiem (np. SDI) i problem z glowy.
  • REKLAMA
  • #3 4300190
    ShiZ
    Poziom 2  
    dobra ale posluchaj

w cs sa grafiki

1)Software
    2)D3D
    3)OpenGl

Na 1 jest spoko niema lagow ale zato jest gun w lewej rece i zadna komeda nieda sie go zmienic na prawa i grafika jest do bani

Na 2 jest looz mam bron w prawej rece grafika spoko ale lagi nie z tej ziemi.

Na 3 Zawsze jak gralem to bylo lajt grafika dobra bron dobra niebylo lagow ale teraz jak chce wejsc to mi pisze cos takieho

"The Specificed Video mode is not supported.
    The Game Will Now Run in Software Mode."
  • #4 4300311
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    Reinstall gry lub sterowników od grafiki. Jaka grafika jaki procesor?

Cytat:
    Wystarczy zalozyc sobie lepsze lacze

Najlepszy żart jaki słyszałem dziś ... Też mi porada. Zresztą jak widać ... delay łącza akurat za lagi nie jest odpowiedzialny w tym przypadku.
  • #5 4300451
    Dawid.wielun
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    Jeśli masz radiówke to nic nie zrobisz, możesz mieć łącze i 2mb i i tak będziesz mieć lagi na radiówce, jeśli masz przewodowy to raczej będzie wina PC (procesora, karty grafiki) Podaj jaki masz typ łącza i parametry komputera to Ci powiemy a nie każesz nam z fusów wróżyć...
  • REKLAMA
  • #6 4300696
    DooMinick
    Poziom 21  
    Cytat:
    Też mi porada

Pytanie zadane w taki sposob i w takim dziale, ze jest to pierwsza mysl przychodzaca do glowy. Po dokladniejszym opisie problemu okazuje sie, ze to w ogole nie ten dzial...
  • #7 4315227
    ShiZ
    Poziom 2  
    Dobra Chlopaki juz wiem ustawilem tak
    grafika D3D
    rozmiar czy cos takiego 800x600
    dalem fps_max 300 i fps_modem 300 i mi chodzi zajebiscie xD dzieki za odpowiedzi narazie :]]
  • #8 4315348
    mpn103
    Poziom 34  
    Ocena: 87
    Dawid.wielun napisał:
    Jeśli masz radiówke to nic nie zrobisz, możesz mieć łącze i 2mb i i tak będziesz mieć lagi na radiówce, jeśli masz przewodowy to raczej będzie wina PC (procesora, karty grafiki) Podaj jaki masz typ łącza i parametry komputera to Ci powiemy a nie każesz nam z fusów wróżyć...

Kolego sie uparłeś na radiówke.
    Masz ją że tak mówisz? Na radiówce możesz mieć mniejsze pingi jak na kablu od kiepskiego operatora.
    Co do tematu to należy się rozróżniać lagi od zbyt mało wydajnej karty graficznej.
  • #9 4315407
    GoldenSaint
    Poziom 22  
    Ja mam radiówkę i potwierdzam, że (moja) jest gorsza do gier, niż kabel.
  • REKLAMA
  • #10 4315991
    Dawid.wielun
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    mpn103 napisał:
    Dawid.wielun napisał:

Kolego sie uparłeś na radiówke.
    Masz ją że tak mówisz? Na radiówce możesz mieć mniejsze pingi jak na kablu od kiepskiego operatora.
    Co do tematu to należy się rozróżniać lagi od zbyt mało wydajnej karty graficznej.

Nie ale znam około 10 osób co mają radiówke i grają w CSa i znam opinie wszytkich osób.

GoldenSaint napisał:
    Ja mam radiówkę i potwierdzam, że (moja) jest gorsza do gier, niż kabel.

No widze że już jedna osoba poparła a jeśli chcesz to moge Ci zaraz znaleźć jeszcze z 30 osób które to poprze po prostu w tej grze już od roku siedzie mam swój serwer u siebie, czytałem setki tematów i co do takiej rzeczy nie mam wątpliwości ;)

Podsumowanie tematu

✨ Problem dużych lagów w grze Counter-Strike 1.6 może mieć różne przyczyny, w tym jakość łącza internetowego, typ połączenia (radiowe vs przewodowe), parametry sprzętowe komputera (procesor, karta graficzna) oraz ustawienia graficzne gry. Użytkownicy wskazują, że lagów nie zawsze powoduje wysoki ping, a często jest to kwestia wydajności sprzętu lub nieodpowiednich ustawień. W CS 1.6 dostępne są trzy tryby renderowania grafiki: Software, Direct3D (D3D) oraz OpenGL, z których każdy ma swoje zalety i wady. Software eliminuje lagi, ale ma ograniczenia graficzne (np. broń w lewej ręce), D3D oferuje lepszą grafikę, ale może powodować lagi, a OpenGL bywa problematyczne z kompatybilnością trybów wideo. Rozwiązaniem okazało się ustawienie grafiki na D3D, rozdzielczości 800x600 oraz ograniczenie liczby klatek na sekundę (fps_max i fps_modem do 300), co poprawiło płynność gry. Wskazano również, że połączenie przewodowe jest bardziej stabilne i lepsze do gier niż radiowe, które często generują lagi mimo dobrego pingu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA