[font=Arial:d24c3adcb9] [/font:d24c3adcb9]mam radio j.w. i jest ono zakodowane, a nie znam kodu. jestem tu nowy i nie wiem co mam zrobic??? z gory dziekuje za pomoc.
tam siedzi stanradrowo procesor MC68HC05B6
urzyj przycisku szukaj a dowieś co jest grane
najlepiej zanieś do kogoś kto ci zrobi bo to radyjko morze być kolejne uwalone przez głopotę
[font=Arial:225a3c7fb7] [/font:225a3c7fb7]dzieki za pomoc. zaraz sprubuje tak zrobic, nosilem to radio do znajomego elektronika ale on nic nie zrobil, mam nadzieje ze teraz zadziala, jeszcze raz dzieki za pomoc.
[font=Arial:a1d1c9ea55] [/font:a1d1c9ea55]dzieki za pomoc ale dalej nic nie dziala i nic nie wiem, slyszalem ze da sie kod wyliczyc ale ja nie wiem w jaki sposob, moze ktos jeszcze mi pomoze????
--------------------
na tym radyjku wyczytalem prawdopodobnie nr. seryjny:bp2779p8543151 i jeszcze jakis:7642779010
posty scalono <zdzich42>
na tym radyjku wyczytalem prawdopodobnie nr. seryjny:bp2779p8543151 i jeszcze jakis:7642779010
Ty nie czytaj co jest na radyjku. Ty oglądaj radyjko w środku, a czytaj posty na tym forum i bedziesz wiedział wszysko. Jak nie, to dopiero wtedy sie pytaj.
[font=Arial:e33b23c34b] [/font:e33b23c34b]ja nawet nie wiem co mam w srodku czytac, i gdzie mam czytac? jak juz pisalem to jestem nowy na tej stronce, a w elektronice lewy. myslalem ze ktos uprzejmy mi pomoze?
[font=Arial:360a628dc8] [/font:360a628dc8]serdeczne dzieki za kod. a z tymi smsami na rzecz forum to sie da zrobic tylko musze sobie konto uzupelnic bo mi sie wczoraj skonczylo.
Problem dotyczy odblokowania radia samochodowego Blaupunkt RCR 42 Stockholm, które jest zabezpieczone kodem, którego użytkownik nie zna. W dyskusji pojawiła się informacja, że radio standardowo wykorzystuje procesor MC68HC05B6. Użytkownik próbował uzyskać pomoc u znajomego elektronika bez skutku. Wskazano, że kod można wyliczyć na podstawie numeru seryjnego radia, jednak wymaga to specjalistycznej wiedzy i dostępu do odpowiednich narzędzi lub oprogramowania. Jeden z uczestników podał przykładowy kod odblokowujący 1681, który mógłby zadziałać. Zwrócono uwagę, aby nie polegać wyłącznie na numerach widocznych na obudowie, lecz szukać informacji w dokumentacji lub na forach specjalistycznych. Dyskusja podkreśla konieczność korzystania z zasobów forum i ewentualnej pomocy osób z doświadczeniem w elektronice samochodowej. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.