[font=Arial:d24c3adcb9] [/font:d24c3adcb9]mam radio j.w. i jest ono zakodowane, a nie znam kodu. jestem tu nowy i nie wiem co mam zrobic??? z gory dziekuje za pomoc.
tam siedzi stanradrowo procesor MC68HC05B6
urzyj przycisku szukaj a dowieś co jest grane
najlepiej zanieś do kogoś kto ci zrobi bo to radyjko morze być kolejne uwalone przez głopotę
[font=Arial:225a3c7fb7] [/font:225a3c7fb7]dzieki za pomoc. zaraz sprubuje tak zrobic, nosilem to radio do znajomego elektronika ale on nic nie zrobil, mam nadzieje ze teraz zadziala, jeszcze raz dzieki za pomoc.
[font=Arial:a1d1c9ea55] [/font:a1d1c9ea55]dzieki za pomoc ale dalej nic nie dziala i nic nie wiem, slyszalem ze da sie kod wyliczyc ale ja nie wiem w jaki sposob, moze ktos jeszcze mi pomoze????
--------------------
na tym radyjku wyczytalem prawdopodobnie nr. seryjny:bp2779p8543151 i jeszcze jakis:7642779010
posty scalono <zdzich42>
na tym radyjku wyczytalem prawdopodobnie nr. seryjny:bp2779p8543151 i jeszcze jakis:7642779010
Ty nie czytaj co jest na radyjku. Ty oglądaj radyjko w środku, a czytaj posty na tym forum i bedziesz wiedział wszysko. Jak nie, to dopiero wtedy sie pytaj.
[font=Arial:e33b23c34b] [/font:e33b23c34b]ja nawet nie wiem co mam w srodku czytac, i gdzie mam czytac? jak juz pisalem to jestem nowy na tej stronce, a w elektronice lewy. myslalem ze ktos uprzejmy mi pomoze?
[font=Arial:360a628dc8] [/font:360a628dc8]serdeczne dzieki za kod. a z tymi smsami na rzecz forum to sie da zrobic tylko musze sobie konto uzupelnic bo mi sie wczoraj skonczylo.
✨ Problem dotyczy odblokowania radia samochodowego Blaupunkt RCR 42 Stockholm, które jest zabezpieczone kodem, którego użytkownik nie zna. W dyskusji pojawiła się informacja, że radio standardowo wykorzystuje procesor MC68HC05B6. Użytkownik próbował uzyskać pomoc u znajomego elektronika bez skutku. Wskazano, że kod można wyliczyć na podstawie numeru seryjnego radia, jednak wymaga to specjalistycznej wiedzy i dostępu do odpowiednich narzędzi lub oprogramowania. Jeden z uczestników podał przykładowy kod odblokowujący 1681, który mógłby zadziałać. Zwrócono uwagę, aby nie polegać wyłącznie na numerach widocznych na obudowie, lecz szukać informacji w dokumentacji lub na forach specjalistycznych. Dyskusja podkreśla konieczność korzystania z zasobów forum i ewentualnej pomocy osób z doświadczeniem w elektronice samochodowej. Wygenerowane przez model językowy.