logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy radio BMW Business CD 22DC806/23 działa bez kodu i samochodu?

Marek09 21 Wrz 2007 18:24 2628 4
REKLAMA
  • #1 4307136
    Marek09
    Poziom 24  
    Ocena: 137
    Witam.
    Mam pytanie czy to radio jest kodowane? Czy nie jest. Czy bez samochodu da sieje uruchomić? Na wyświetlaczu jest napisane -disabled-.
  • REKLAMA
  • #2 4307365
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1402
    Radio ma system IMMO po założeniu do samochodu z którego pochodzi ;) zadziała
  • REKLAMA
  • #3 4308259
    Marek09
    Poziom 24  
    Rozumiem, a czy trudno je przekodować do innego auta? Wiem że się da. Tylko nie wiem czy jest to kombinacja klawiszy czy też potrzebny jest jakiś iterfejs do tego. Kto długo siedzi w tym temacie to wie, ja niestety nie, a wiem że wiedza kosztuje.
  • REKLAMA
  • #4 4308292
    bikcs
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Jest i nie jest potrzebny interfejs do tego, zeby takie radio przeprogramowac. Zeby zrobic to szybko i bez zabawy, potrzebny jest specjalny programator, np moze byc do sprzetu z Blaupunkta, tam nadaje wartosci logiczne wskazane przez to urzadzenie do flasha. Drugi sposob to taki, ze nalezy najpierw zgrac a nastepnie edytowac i wgrac ponownie flasha (to sposbob bez interfejsu) ale wymaga specjalnego oprogramowania do edycji pamieci flash. Musi byc zachowana przy tym wartosc kodów nadanych przez producenta sprzetu
  • #5 4309282
    Marek09
    Poziom 24  
    Niestety nie wiem o jaki programator do blaupunkta chodzi. Z flashem to może i dał bym sobie radę z odczytem i zaprogramowaniem, ale nie mam pod ręką samochodu , także miał bym i tak problem z sprawdzeniem czy zadziała. Także jeśli już to chyba ten 1 sposób byłby najodpowiedniejszy. Trzeba by kupić i próbować. Ciekawy jestem ile taka usługa kosztuje w serwisie.
REKLAMA