logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zatwierdzić kod w radiu RENAULT 22DC259/62?

zabex 21 Wrz 2007 19:42 43777 6
REKLAMA
  • #1 4307363
    zabex
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    Witam. Potrzebuję informacji jak w w/w radiu zatwierdza się wpisany kod?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4307372
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1398
    Manetką przy kierownicy dolny klawisz przytrzymaj dłużej ;)

Była też o ile się nie mylę wersja potwierdzana klawiszem "6"
  • REKLAMA
  • #3 4307395
    zabex
    Poziom 22  
    O właśnie o tą manetkę głównie mi chodziło. Dzięki jutro sprawdzę i dam znać. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4308289
    waldi58
    Poziom 24  
    Ocena: 252
    Kólkiem przy manetce wybierasz cyfry kodu a przyciskiem pod manetką pola na których wybiera się cyfry kodu. Po uzyskaniu prawidłowego kodu należy dłużej przytrzymać przycisk pod manetką.
  • #5 4310125
    zabex
    Poziom 22  
    Niestety nie dałem rady dzisiaj tego sprawdzić a to dlatego, że klient przyjechał z radiem i pojawił się kolejny problem, a mianowicie po włączeniu wyświetla napis CODE i nic dalej się nie dzieje.
    sczytałem zawartość pamięci i podstawiłem inną z Elektrody jednak nadal to samo. W załączniku przesyłam oryginalną zawartość.
    Załączniki:
    • org.rar (2.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 4319556
    Nobylew
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Najprawdopodobniej jest to podobny model do tego co ostatnio miałem 22DC449/62L. Też wyswietlał sie napis CODE po jednorazowym błednie wprowadzonym kodzie i radio nie reagowało.
    W moim przypadku trzeba było odczekać kilka godzin ( dokładnie nie wiem ile) i radio sie odblokowywało i można dbyło wprowadzić kod.
    Jak ponownie został wprowadzony błęny to znowu sie blokowało i trzeba było odczekać pewien czas.
  • #7 4320132
    zabex
    Poziom 22  
    Witam. Dzięki za info ale nawet ta procedura nic nie daje. Radio leżało ze 2 dni i nadal nic :(
    Jak by ktoś miał mapę pamięci do tego radia lub dane w której komórce (jeśli oczywiście jest taka możliwość) można wyłączyć kod będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam

-------------------------------------------------------------------------------------

No więc udało mi się odszukać "upragnioną" komórkę pamięci. Radio uruchamia się nie prosząc o kod. Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ W radiu Renault 22DC259/62 kod zabezpieczający zatwierdza się poprzez dłuższe przytrzymanie dolnego klawisza na manetce przy kierownicy, a cyfry kodu wybiera się kółkiem na manetce oraz przyciskiem pod nią. W przypadku błędnego wprowadzenia kodu radio wyświetla napis "CODE" i blokuje się na pewien czas, po którym można ponownie spróbować. W niektórych modelach podobnych, np. 22DC449/62L, odblokowanie następuje po kilku godzinach oczekiwania. W sytuacji, gdy standardowa procedura nie działa, możliwe jest modyfikowanie zawartości pamięci radia, aby wyłączyć wymóg kodu, co zostało potwierdzone przez odnalezienie odpowiedniej komórki pamięci umożliwiającej uruchomienie radia bez kodu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA