logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z grafiką jest źle wyświetlana, widać zielone piksle

arekk13 22 Wrz 2007 12:05 2355 6
REKLAMA
  • #1 4308959
    arekk13
    Poziom 10  
    Otóż mam problem, mam laptopa HP Compaq nx7300 (Procesor: Core Duo 1,87 GHz, 1 GB RAM, karte graficzną: Mobile Intel 945GM Express Chipset Family 256 MB) Podczas grania w gry albo mi się wcale nie pokazuje grafika (tak sie dzieje w grze Bus Driver, Hard Truck), albo grafika jest źle wyświetlana, widać zielone, czerwone kwadraciki ( w przypadku Sim City 4) Jak temu zaradzić? Proszę o odpoweidź. Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 4309680
    xHaKeReK
    Poziom 20  
    Ocena: 55
    Zainstalować najnowsze sterowniki karty graficznej ze strony producenta oraz najnowszą dostępną wersję DX, powinno pomóc:)
  • REKLAMA
  • #3 4309836
    arekk13
    Poziom 10  
    Sterowniki są zainstalowane najnowsze tak samo jaki i DX 10. I nic... :(
  • Pomocny post
    #4 4310213
    xHaKeReK
    Poziom 20  
    Ocena: 55
    DX 10? To Vista? Więc ja wysiadam, widziałem ten system tylko pare razy na oczy. Może właśnie w systemie leży problem? Ponoć na Viscie wiele gier nie chodzi. Niestety ale nie mogę pomóc
  • REKLAMA
  • #5 4310229
    arekk13
    Poziom 10  
    Tak to Vista :/ No cóż szkoda :/ Dzieki... :(
  • REKLAMA
  • #7 4312995
    arekk13
    Poziom 10  
    nie nie ściągnełem, a do czego one słuzą?
    Przypominam, że zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery i kończymy kropką, stosujemy również znaki przestankowe (interpunkcja), błędy.
    TONI_2003

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy laptopa HP Compaq nx7300 z kartą graficzną Mobile Intel 945GM Express Chipset Family 256 MB, na którym podczas grania w gry (Bus Driver, Hard Truck, Sim City 4) grafika jest źle wyświetlana lub w ogóle się nie pojawia, objawiając się zielonymi i czerwonymi pikselami. Sugerowano instalację najnowszych sterowników karty graficznej oraz najnowszej wersji DirectX, jednak autor potwierdził, że posiada już najnowsze sterowniki i DirectX 10 na systemie Windows Vista. Wskazano, że problem może wynikać z kompatybilności systemu Vista z grami lub sterownikami. Podano linki do sterowników dedykowanych dla Windows Vista ze stron Intela i HP, które mogą rozwiązać problem. Autor nie pobrał jeszcze tych sterowników i pytał o ich przeznaczenie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA