logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do Gumowany mini Bluetooth Dongle USB 100m na Windows XP

daniiels 22 Wrz 2007 16:02 6180 6
REKLAMA
  • #1 4309531
    daniiels
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam.
    Zakupiłem niedawno "Gumowany mini Bluetooth Dongle USB 100m" i zaczeły sie problemy.
    CD z oprogramowaniem i sterami jest pęknięte po transporcie i nie mogę w żaden sposób zainstalować tego szajsu.
    Sprawdzałem na 2 komputerach (XP z SP1 i SP2), sprawdzałem na różnych wersjach programów BlueSoleil i Widcomm.
    Zawsze soft się instaluje, ale nie wykrywa podpietego bluetooth'a.
    W menadżerze urządzeń widnieje jako USB Device -nie znane urządzenie. Czy macie pomysł skąd ściągnąć drivery do tego sprzętu?
    Przecież Winda sama powinna go rozpoznać.
    Proszę o pomoc!

Dostałem wiadomość:
    Cytat:
    "Podłączasz USB, a następnie ściągasz oprogramowanie np. WidComm lub
    BlueSoleil i twój problem się rozwiąże."

Tak zawsze robie.
    Gdy np instalowałem Widcomm w czasie instalacji prosił program o podłączenie bluetootha - który był podłączony (porty USB są sprawne).
  • REKLAMA
  • #2 4310429
    unitral
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 175
    Btoes_V2.54
    lub btdongle_winxp_sp2.zip

Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 4323430
    daniiels
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Prawie prawie ale nadal mam błąd w czasie instalowania sterownika. Czy ktoś może umieścić w jakimś ZIPie wszystkie pliki sterownika (macie je w szczegółach sterownika). Przypominam mam XP prof z SP2

Po instalacji tych sterowników otrzymuje błąd (Kod 10) ->czyli wina sterownika.
  • REKLAMA
  • #4 4324826
    unitral
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 175
    Mam jeszcze coś takiego: BlueSoleil_1.6.2.1.exe
    Zainstalowało się odrazu i działa poprawnie, dodam tylko że mam zainstalowany wcześniej ir2com.
    Natomiast sterowniki do samego blu. to: ISCC Bluetooth Device firmy IVT Corporation, pliki sterownika: btcusb.sys.

Jaki masz konkretnie problem?
    Z tego co pamiętam to blu. miałem cały czas wpięty podczas instalacji, na początku też nie widziałgo system, ale po restarcie bez blu. chyba go zobaczył i sam coś instalował, zdaje się że aktualizację dla bluetooth - do pobrania u Bila:)

Powodzenia
    Załączniki:
    • btcusb.rar (11.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 5113165
    bartek111222333444
    Poziom 2  
    Witam
    sorry że zmieniam temat ale jak połączam słuchawkę bezprzewodową jabra 2010 przez bluetooth do kompa to jest wszystko suer, ale nic niesłychaw w niej tylko w kompie na głośnikach. Głównie to chodz mi o rozmowy przez skypa >>> Prozę o pomoc i przepraszam za zmianę tematu !!
  • #6 5113219
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 5113252
    bartek111222333444
    Poziom 2  
    dalej nic

Dodano po 1 [minuty]:

używam programu widcoom bo bluesoli mi się niechce połaczyć daje turn on i nic

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada "Gumowany mini Bluetooth Dongle USB 100m" i ma problem z instalacją sterowników na Windows XP (SP1 i SP2). Oprogramowanie z pękniętego CD nie działa, a system rozpoznaje urządzenie jako "USB Device - nieznane urządzenie". Próby instalacji BlueSoleil i Widcomm kończą się brakiem wykrycia dongla. Propozycje rozwiązań obejmują użycie sterowników Btoes_V2.54 lub btdongle_winxp_sp2.zip, jednak pojawia się błąd kod 10 wskazujący na problem ze sterownikiem. Alternatywnie polecono BlueSoleil_1.6.2.1, który zainstalował się poprawnie i działał po restarcie systemu, z plikiem sterownika btcusb.sys firmy IVT Corporation. Wskazano, że podczas instalacji bluetooth powinien być podłączony, a system może sam pobrać aktualizacje. Dodatkowo pojawiła się dyskusja o problemach z połączeniem słuchawki Jabra 2010 przez Bluetooth do komputera i konfiguracją dźwięku w Skype, gdzie zalecano wybór urządzenia wyjściowego Bluetooth Audio.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA