logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Diora WS704 – brak dźwięku w lewym kanale na obu końcówkach, jak naprawić?

bloufeld 22 Wrz 2007 21:50 1370 7
REKLAMA
  • #1 4310609
    bloufeld
    Poziom 10  
    Witam serdeczne.
    Posiadam wzmacniacz firmy diora ws 704 i mam od pewnego czasu pewien problem. Problem dotyczy obu końcówek ponieważ na wyjściu każdej gra tylko jeden kanał - prawy natomiast lewy jest nie aktywny brak sygnału. Proszę i jednocześnie dziękuje z góry za wszelkie porady co mogę zrobić w tej sprawię.
    POZDRAWIAM.
  • REKLAMA
  • #2 4310669
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Ocena: 757
    Użyć "szukaj" Sprawdz bezpieczniki.
  • REKLAMA
  • #3 4312410
    bloufeld
    Poziom 10  
    Niestety to nie bezpieczniki wszystkie zostały dokładnie sprawdzone...
  • #4 4312524
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Miernik posiadasz i jakąś wiedzę z zakresu elektroniki?Trzeba zrobić jakieś pomiary.Czy napięcie przychodzi na układ STK itp.
  • REKLAMA
  • #5 4312660
    bloufeld
    Poziom 10  
    Tak posiadam miernik, wiec mógłbym dokonać pomiarów na tym układzie. Niestety nie mam schematu tego wzmacniacza i nie wiem jakie powinny być na nim napięcia. Z góry dziękuje za jakąś podpowiedz.
  • REKLAMA
  • #6 4312664
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    To sobie ściągnij od WS504 to jest to samo tylko obudową się różni.
  • #7 4312738
    bloufeld
    Poziom 10  
    Mam już schemat tego wzmacniacza. Jakich pomiarów mam dokonać aby sprawdzić czy owy układ jest sprawny przypominam, że gra tylko jedna strona danego kanału (prawa) zarówna na speakers A i speakers B?
  • #8 4312749
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Na schemacie wszystko pisze tylko trzeba jeszcze umieć go czytać.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz wzmacniacza Diora WS704 zgłasza problem z brakiem dźwięku w lewym kanale na obu końcówkach głośnikowych (speakers A i B), gdzie aktywny jest tylko kanał prawy. Wskazano na konieczność sprawdzenia bezpieczników, które zostały już zweryfikowane bez efektu. Zalecane jest wykonanie pomiarów napięć na układzie scalonym STK, jednak brak schematu utrudnia określenie prawidłowych wartości. Sugerowano pobranie schematu wzmacniacza Diora WS504, który jest technicznie identyczny z WS704, różniąc się jedynie obudową. Po uzyskaniu schematu, można przeprowadzić pomiary i analizę układu, aby zdiagnozować przyczynę braku sygnału w lewym kanale. Podkreślono, że schemat zawiera wszystkie niezbędne informacje, ale wymaga umiejętności jego czytania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA