logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć sterowniki do aparatu CANON Digital IXUS i?

robi4 19 Lis 2003 09:30 2200 6
REKLAMA
  • #1 405542
    robi4
    Poziom 17  
    Ocena: 39
    Szukam sterowników do aparatu cyfrowego
    CANON Digital IXUS i
    Na stronie Canona nie ma strowników - jest to chyba za nowy aparat.
    Może ktoś z kolegów ma taki aparat i może udostepnić sterowniki?

Pozdrawiam
    Robert
  • REKLAMA
  • #2 3468849
    tAboon
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Może ja sie podłącze pod temat.

Mam aparat Canon IXUS 300 i sterowniki ze storn cannona: http://software.canon-europe.com/files/soft2790/software/k1a8_ukx.exe

ale niestetynie chce mi to zadziałac. Po zainstalowaniu steronwików i podłączeniu aparatu widnows XP ooiszczy tak jakby znalazł ajkiś sprzęt ale nie przystepuje do dalszej instalacji go. Nie widac go w Moim Komputrerze ani nigdzie indziej :(

Czy komus może sie coś takieog udało rozwikłać ??

Z góry dzięki za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #4 3474904
    tAboon
    Poziom 12  
    Z tej stronki właśnie ściągałem sterowniki dedykowane pod ME i XP. Niestety nie wystartowało :(
  • REKLAMA
  • #5 3475481
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1106
    Sterowników lepszych jak z firmowej strony nie znajdziesz.Coś robisz nie tak przy instalacji albo masz system zabagniony.
  • REKLAMA
  • #6 3475607
    tAboon
    Poziom 12  
    Hmmm chyba nie da sie popsuć instalacji sterowników :/

OS WinXPH SP2, zaisntalowany na świeżym laptopie prosto ze sklepu. USB działa prawidłowo, a po zaisntalowaniu sterowników i podłączeniu i włączeniu aparatu windos zapiszczy jakby 3-4 razy że coś wykrył i dalej niestety nie rusza.
  • #7 3475945
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1106
    Oprócz sterowników zainstalowałeś oprogramowanie do obsługi aparatu ? Jest też na tej stronie co sterowniki.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano sterowników do aparatu cyfrowego Canon Digital IXUS i, które nie były dostępne na oficjalnej stronie Canona, prawdopodobnie ze względu na nowość modelu. Użytkownicy wskazali na oficjalną stronę Canon Europe jako źródło sterowników (np. dla modelu IXUS 300 i), jednak instalacja na systemie Windows XP SP2 nie przebiegała pomyślnie – system wykrywał urządzenie, ale nie kończył instalacji, a aparat nie był widoczny w systemie. Sugerowano, że problem może wynikać z błędów podczas instalacji lub problemów z systemem operacyjnym, jednak instalacja na świeżym systemie również nie rozwiązała problemu. Zwrócono uwagę, że oprócz samych sterowników należy zainstalować także dedykowane oprogramowanie do obsługi aparatu dostępne na tej samej stronie, co sterowniki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA