logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

czy ktoś z was pracował dla firmy signal consulting z poznan

weless77 26 Wrz 2007 20:35 9008 10
REKLAMA
  • #1 4322727
    weless77
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam.
    Czy ktoś z was współpracował z firmą Signal Consulting z Poznania.
    Jeśli tak to proszę o opinie.
  • REKLAMA
  • #2 4322917
    nikspol
    Poziom 24  
    Ocena: 85
    Wiadomo jedynie że szukają w całej Polsce podwykonawców . Znajomość tematu / organizacyjnie / znikoma chodzi oczywiście o SSWiN i CCTV .Zastanawiające jest że z treścią umowy o ewentualnej współpracy możesz zapoznać się jedynie przy jej podpisywaniu / zasłaniają się tajemnicą handlową / . Na zaproponowane spotkanie mające na celu ustalenie warunków współpracy i ewentualne podpisanie wspomnianej umowy w W-wie w towarzystwie mojego prawnika , szybko zakończyli rozmowy w temacie. Kilku znajomych Kol. z branży też dostało od nich propozycje. Wszyscy podziękowali , ja nie miałem okazji.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 4323489
    bartek_p
    Poziom 31  
    Ocena: 194
    Dokłądnie. Kumpel tam pracował jakiś czas i też im podziękował.
  • REKLAMA
  • #5 4324438
    GRZEGORZ OST
    Poziom 17  
    Ocena: 31
    Ja toczyłem rozmowy chyba z dwa miesiące z nimi proszą najpierw o jakaś wstępną umowę. Upierali się żeby najpierw pojechać do Poznania zasłaniając się tajemnicami handlowymi tip. Po prostu jakaś ściema i nic więcej Zresztą potwierdzam to co napisał ‘nikspol” u mnie mniej więcej tak samo to wyglądało. Oczywiście nie podpisałem umowy
  • REKLAMA
  • #6 4329751
    marcelon
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    firma jest do tego stopnia tajemnicza , ze na jednym obiekcie ich instalator konfigurował mi wyjścia pod powiadomienie gsm , nie miał zadnej instrukcji do centrali ani większej wiedzy o systemie , wszystko robił pod dyktando kogoś z centrali instruowany przez telefon , mało tego klepał wszystko z manipulatora bo posiadanie laptopa niewskazane , w sumie poszło w miare sprawnie ale w rozmowie kolega zachwycony nie był takim podejściem podyktowanym podobno tym , że sie za dużo nauczy i ucieknie do konkurencji
  • #7 4330332
    tomhub
    Poziom 19  
    Ocena: 73
    Włosy dęba stają jak to czytam.Może by stworzyć dział: niepolecane firmy?Jestem na forum audi i tam jest cos takiego :niepolecane warsztaty i opisane co i dla czego.Dobrze że ktoś zadał takie pytanko bo można sie nieżle wkąpać.Miałem tak z jedna firmą i cos mi nie pasowało i zrezygnowałem,po miesiacu zakładam kamerki na CPN-ie i wpada facet do przełączenia nadajnika w alarmie i zgadaliśmy się.To ona robi ,,za mnie''.-chłopak mówi ,że rok wytrzyma bo trzyma go umowa i dalej kończy z firmą.
  • #8 5721954
    komele8
    Poziom 2  
    Pracowałem dla Signala przez rok zrobiłem dla nich sterowanie w 3 obiektach. Ostatnie w maju 2007 do tej pory nie zapłacili mi. Podałem więc w.w. firmę do KRD. Czekam na efekt.
  • #9 5723539
    saimon79
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    heh... miałem z nimi do czynienia, szkoda gadać.
  • #10 8037504
    k.marcin
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    witam.
    Z gory przepraszam za wykopaliska ale chcialem wtracic swoje 3 grosze...
    W zeszlym roku poszukiwalem pilnie zatrudnienia i dalem sie zlapac signalowi. wszystko pieknie fajnie podpisalem klauzule wiec nie moge mowic za duzo, ale co mnie boli u nich:
    wykladasz kase na paliwo...
    zapierdzielasz po calej wielkopolsce... swoim autem...
    zarabiasz po calym dniu 50 - 100zl...(z paliwem i od tego podatek..)
    wkurzasz sie ze nie placa w terminie....
    jestes zly ze podpisales umowe...
    tak wyglada kariera w signalu..

Jezeli ktos z tej firmy poczul sie urazony to przepraszam ale maja za duzo biurokracji a za malo kontroli nad wszystkim moze to jest przyczyna...
    pozatym nie dotrymuja obietnic.. po 3 miesiacach mieli podniesc stawki godzinowe..a potem uslyszalem po 100 serwisach..smiech... kto pojedzie 200km zeby zarobic +- 20 -30 zl za h pracy.. jezeli by placili za czas dojazdu godzinowke to owszem moze by sie oplacalo... albo chociaz za autostrade zwracali :P

wybaczcie ale szkoda zachodu i wkladu swojego dla nich, chyba ze zmienia podejcie do czlowieka.

post napisalem ku przestrodze biednych co pracy szukaja i ich mamią zarobkami
    i mozliwoscia zarobku 5000 za tydzien pracy (podlaczenie systemu dozoru w markecie)
  • #11 8038743
    Olexy71
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    W poprzedniej firmie współpracowaliśmy. Zrobiliśmy kilka serwisów za psie pieniądze, które spływały przez całą wieczność. A papierów różnokolorowych chyba z 7 ... :)
    Te papiery najśmieszniejsze ...

Podsumowanie tematu

✨ Firma Signal Consulting z Poznania poszukuje podwykonawców w całej Polsce, głównie w obszarze SSWiN i CCTV, jednak współpraca z nią budzi liczne zastrzeżenia. Umowy są udostępniane dopiero przy podpisywaniu, co jest tłumaczone tajemnicą handlową, a próby negocjacji warunków często kończą się szybko i bez efektu. Instalatorzy firmy wykazują ograniczoną wiedzę techniczną, często działają pod telefonicznym nadzorem centrali, bez dostępu do dokumentacji czy laptopów, co wskazuje na brak profesjonalizmu i obawę przed utratą know-how. Wielu współpracowników sygnalizuje opóźnienia w płatnościach, niskie stawki godzinowe, konieczność pokrywania kosztów dojazdu i paliwa z własnej kieszeni oraz nadmierną biurokrację. W efekcie opinie o firmie są negatywne, a doświadczenia wskazują na ryzyko finansowe i organizacyjne przy współpracy z Signal Consulting.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA