logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć sterowniki USB do Creative Zen V? Zgubiona płytka, brak na stronie

Corni 27 Wrz 2007 08:27 48355 6
REKLAMA
  • #1 4323780
    Corni
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam, mam problem, poniewaz zgubilem płytke ze sterownikawi do mojego Zen'a. Mam wielką prośbę do Was (ewentualnych posiadaczy) o udostepnienie przynajmniej driver'a do USB. Na stronie creative'a niestety nie sa dostępne.. Będę bardzo wdzięczny :D, Pozdrawiam !!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4324943
    Corni
    Poziom 11  
    Ten softwarepatch, ktory wysłałeś jest ogólno dostepny na stronie creative'a, NIE jest to sterownik USB o który pytałem, radzę czytać dokładnie i zacząć logicznie myśleć.. Myślisz ze mało szukałem zanim napisałem post?
  • #4 4325177
    marcin1700
    Poziom 17  
    Po co te nerwy?
    Nie wiem czy kolega szukal czy nie, nie moglem wiedziec bo samego odtwarzacza nie posiadam, wiec nie sprawdze czy o to wlasnie koledze chodzi, mam jedynie oryginalna plyte ktora przypadkiem wpadla mi w rece. A wielu jest takich ktorzy ida na latwozne i nie chce im sie wpisac paru slow kluczowych....
    Jesli do wieczora nie znajdzie sie nikt z tym softem postaram sie je uploadowac - teraz nie mam na to czasu

Cierpliwosci i wiecej opanowania prosze....

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 4360695
    Corni
    Poziom 11  
    Nie ma to jak dużo mówić i nie robic nic.. Zawartość plytki od Ciebie do tej pory sie nie pojawiła, problem rozwiązał się dzięki pomocy CLE Support.

Zen V (podobnie jak inne odtwarzacze) jest urządzeniem klasy MTP (windows sam powienien go wykryć podobnie jak pendrive'y)

Cały problem polega na tym, ze w Windows xp jest pewna luka, którą trzeba załatać ściągając ze strony microsoft 2 poprawki (nie wymagają sprawdzania licencji Windows'a)

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;891122

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;902344

są to pliki:

windowsmedia10-kb902344-x86-intl.exe

oraz

WindowsMedia-KB891122-x86-PLK.exe

Po zainstalowaniu poprawek wgrywanie / kasowanie muzyki z naszego MP3 playera jest mozliwe przy pomocy Windows Media Player, dla wersji 9 po lewej stronie w pionowej liscie znajduje sie opcja "kopiuj na" po kliknięciu na ten przycisk pokaże nam sie okno edycji zawartości naszeg player'a. Mam nadzieje, ze wszyscy pokrzywdzeni przez zgubienie oryginalnej płytki skorzystają. Pozdrawiam.
  • #6 6957717
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 6958558
    Corni
    Poziom 11  
    Musisz to zrobić trochę inaczej, programy blokują Ci mozliwosc "piractwa" muzyki bezposrednio z plyt na mp3 player'a, polecam sciagniecie programu do tworzenia mp3 z utworow na plycie CD i pozniejsze wgranie ich po konwersji z wma na mp3 na Zen'a, poza tym jest wiele mozliwosci na ściągnięcie mp3 z internetu np program Bittorrent.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgubił oryginalną płytkę ze sterownikami USB do odtwarzacza Creative Zen V i nie może ich znaleźć na oficjalnej stronie producenta. Propozycje znalezienia sterowników przez wyszukiwarkę okazały się nieskuteczne, ponieważ dostępne pliki to oprogramowanie firmware, a nie sterowniki USB. Problem z połączeniem Zen V z komputerem wynika z braku odpowiednich poprawek systemu Windows XP, które należy pobrać ze strony Microsoft (KB891122 i KB902344). Po ich instalacji urządzenie jest rozpoznawane jako urządzenie klasy MTP i można zarządzać muzyką za pomocą Windows Media Player. Dodatkowo, w przypadku problemów z kopiowaniem muzyki bezpośrednio z płyt CD na Zen V, zaleca się konwersję utworów do formatu MP3 za pomocą zewnętrznych programów, gdyż oprogramowanie blokuje bezpośrednie kopiowanie z płyt audio.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA