logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić lewy przedni głośnik w Citroenie C5 po podłączeniu wzmacniacza?

tatanka156 27 Wrz 2007 17:54 1888 1
REKLAMA
  • #1 4325407
    tatanka156
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Chciałem podłaczyć zewnętrzny wzmacniacz mocy do przednich głośników i nim znalazłem właściwe przewody idące bezpośrednio z kabiny do głośnika przedniego lewego, podłączyłem się do innych dwóch przewodów które również mierzyły się jako głośnik, ale chyba nie w lini prostej. Efekt: lekki smród i lewy przedni głośnik przestał działać( na oryginalnej instalacji). Wygląda na to ze w ty aucie jest jakiś aktywny system lub coś w rodzaju filtra bo podłączenie głośników przednich z zewnętrznego wzmacniacza , wspomagane jest niesamowitymi piskami i trzaskami w zalerzności ktore urządzenie się włącza.

Jakość montażu jest mi znajoma i próbowałem różne czary z masami itd. Tylko wysokiej klasy wzmacniacz jakoś sobie z tym radzi.

Co spaliłem i to tylko na jednym, kanale.

Dziwne jeszcze bardziej jest to że po podłączeniu głośników przednich do fabrycznej instalacji mam pełne 6v na biegunach głośnika. Głośnik sprawny, a grać nie chce. Co to może być i gdzie szukać tego "filtra"
  • REKLAMA
  • #2 4330279
    NOVY74
    Poziom 19  
    Ocena: 31
    Podejrzewam że masz aktywne głośniki w swoim wozie. Każdy znich ma swoją końcówkę mocy i jest sterowany niezależnie. W moim VW mam takowe z przodu ale podłączone są do specjalnych wyjśc w radiu ( wyjścia do wzmacniacza). A czy rozkręcałeś tapicerkę żeby wydobyć głośnik? W twoim przypadku wzmacniacz może być gdzieś ukryty - za schowkiem lub pod fotelem pasażera. A ten smród to prawdopodobnie uwalona końcówka lewego kanału. Podaj więcej szczególów czy głośniki z przodu są "gołe" czy ze wzmacniaczem.
    Pozdrawiam N74
REKLAMA