logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Materiały o protokole FBUS do obsługi SMS w telefonach Nokia

rusala 28 Wrz 2007 12:58 1327 3
REKLAMA
  • #1 4327925
    rusala
    Poziom 22  
    Ocena: 6
    Witam!
    Czy ktos ma dostep do materialow dotyczacych protokolu komunikacji z nokia po magistrali fbus? interesuje mnie wysylanie/odbior/kasowanie smsow. Chciabym to zrobic wlasnie na tej szynie a nie na komendach AT.
    Bardzo ciezko jest znalesc cos konkretnego na ten temat w sieci. Wszystcy pisza zeby popatrzec soie na kod gnokii tylko ze jakos nie widze mozliwosci pobrania samych zrodel (choc moze zagubilem sie w gasczu plikow ).

Jest to dla mnie wazny temat wiec bylbym bardzo wdzieczny za pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4328237
    rusala
    Poziom 22  
    a tak, tego ostatniego linka zapomnialem zamiescic ze juz go z gory do dolu przestudiowalem ;)

na pozostalych tez juz bylem i jak pisalem zgonalem w gaszczu :| w kazdym razie dzieki za odpowiedz

Dodano po 26 [minuty]:

popatrzylem na tego cvsa jak mowiles i moze do czegos sie dokope... dzieki, jakby ktos mial cos ponadto to chetnie skorzystam ;-)
  • #4 4367979
    rusala
    Poziom 22  
    Juz praktycznie rozpracowalem k\protokul na podstawie gnokii i embedtronics.com ale mam inny problem. Sadzilem z po przyjsciu SMSa komorka zacznie poprostu go wysylac magistrala fbus a ja nic nie dostaje :( rozmowa tez nie jest przesylana dopiero jak przestane "dzwonic" to wysylana jest ramka ale nie typy "call" tylko "power-on" i tak est rowniez przy naciskaniu przysciskow, sumy kontrolne i dlugosc ramekk sa ok wiec komunikacja dziala. I co teraz...
REKLAMA