logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd 04 na tunerze Polsatu THOMSON - jak odblokować?

niketotal 30 Wrz 2007 09:18 2495 11
REKLAMA
  • #1 4333964
    niketotal
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Posiadam Turner polsatu THOMSON. Po włączeniu wyskakuje Bład 04 Turner jest zablokowany. Co można z Tym zrobic:?::?::?:

Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 4333967
    Jj1961
    Poziom 20  
    Ocena: 24
    A rachunek masz opłacony?
  • REKLAMA
  • #3 4333975
    niketotal
    Poziom 14  
    A co ma rachunek wspolnego?? Dostałem turner do naprawy i nawet jeżeli wkładam swoją krate do czytnika to jest tak samo.
  • #4 4334025
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Jaki model??
  • #5 4334074
    niketotal
    Poziom 14  
    THOMSON dsi30po
  • REKLAMA
  • #6 4334158
    bbxb
    Poziom 31  
    Cytat:
    Po włączeniu wyskakuje Bład 04 Turner jest zablokowany. Co można z Tym zrobic?

Ten błąd świadczy o zablokowaniu dekodera przez operatora [Polsat]. Często zdarza się też błąd operatora. Najczęściej 04 wyskakuje bo ktoś nie opłacił abonamentu.
    Cytat:
    Dostałem turner do naprawy i nawet jeżeli wkładam swoją krate do czytnika to jest tak samo.

Powinieneś wiedzieć, że w Polsacie karty są parowane z tunerami. Jeśli go odpalisz to tylko na odpowiedniej karcie.
    Cytat:
    A co ma rachunek wspolnego??

Jeśli nie opłacisz rachunku to karta/tuner będzie zablokowany przez operatora.

Musisz wziąć kartę od tej osoby, która dała Ci tuner do naprawy. Jeśli karta jest regularnie opłacana to zadzwoń do BOK Polsatu w celu wyjaśnienia sprawy [może wpłata nie doszła na czas itp.].

Kiedyś była możliwość odpalenia na nim kanałów FTA, teraz już podobno nie ma [ale nie jestem pewny na 100%].

Pozdrawiam.
  • #7 4339169
    kazik236
    Poziom 11  
    Nie ma możliwosci odpalenia fta.Tylko z aktywną kartą! Nie ma możliwosci zapisu flasha.
  • #8 4340197
    kamiljan1
    Poziom 24  
    Ocena: 49
    Chcąc oglądać kanały FTA nie opłacając abonamentu dzwonimy do biura obsługi i po kłopocie Kamil
  • #9 4340688
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    kazik236 napisał:
    Nie ma możliwosci odpalenia fta.Tylko z aktywną kartą! Nie ma możliwosci zapisu flasha.

Razdzę trochę poczytać, a dopiero potem zabierać głos!!!
    Można na tym tunerze zmieniać zawartość flasha za pomocą programatora j-tag!!!
    Można odpalić FTA, ale trzeba posiadac starą kartę N1 lub odpowiednio zaprogramowac kartę FUN oraz zmienić soft w tunerze na N1!!!

To wszystko nie jest proste, aczkolwiek możliwe.

Dodano po 2 [minuty]:

kamiljan1 napisał:
    Chcąc oglądać kanały FTA nie opłacając abonamentu dzwonimy do biura obsługi i po kłopocie Kamil

O ile się nie mylę trzeba posiadać dane właściciela sprzętu, bo inaczej nie będą chcieli rozmawiać.
  • #10 4340720
    bbxb
    Poziom 31  
    Cytat:
    Można odpalić FTA, ale trzeba posiadac starą kartę N1 lub odpowiednio zaprogramowac kartę FUN oraz zmienić soft w tunerze na N1!!!

No właśnie kiedyś tak się robiło i FTA latały [gdzieś tak do listopada 2006 roku] ale teraz podobno coś tam pozmieniali i już nie ma możliwości [na lakim takie posty znalazłem]. meloch może wiesz coś więcej??

Pozdrawiam.
  • #11 4342856
    kamiljan1
    Poziom 24  
    Ocena: 49
    Nie mylisz się bez danych właściciela nie będą rozmawiali,nie wspominałem o tym ,bo chyba właściciel go przyniosł do naprawy.Kamil
  • REKLAMA
  • #12 4342857
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    Jakies 2 miesiace temu uruchamiałem Thomsona na karcie N1 - trzeba na nią wpisać pewne dane z tunera, bo muszą stanowić parę.
    Nic mi nie wiadomo o jakiś blokadach z listopada 2006, ale pewnie rozchodzi się o zmianę systemu na N2. Na tunerach z nowym oprogramowaniem N2 stare karty (niebieskie) już nie działają, więc trzeba powrócić do N1.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Błąd 04 na tunerze Polsatu THOMSON dsi30po oznacza zablokowanie dekodera przez operatora, najczęściej z powodu nieopłaconego abonamentu. Karty Polsatu są parowane z konkretnymi tunerami, co uniemożliwia użycie innej karty bez odpowiedniej aktywacji. Oglądanie kanałów FTA na tym tunerze obecnie nie jest możliwe bez aktywnej karty. Istnieje możliwość modyfikacji oprogramowania tunera (flash) za pomocą programatora j-tag oraz użycia starej karty N1 lub odpowiednio zaprogramowanej karty FUN, co pozwala na uruchomienie FTA, jednak wymaga to zaawansowanej wiedzy i posiadania danych właściciela sprzętu. Przejście z systemu N1 na N2 spowodowało, że stare karty (np. niebieskie) przestały działać na tunerach z nowym oprogramowaniem, co wymusza powrót do starszych wersji oprogramowania i kart. W przypadku problemów z blokadą zaleca się kontakt z Biurem Obsługi Klienta Polsatu oraz posiadanie danych właściciela tunera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA