ja stawiam na walniety soft przeciesz wiadomo ze sony jest przodownikiem w traceniu softu
jak niemasz jakiegos boxa to tego nie zrobisz
zanies do serwisu i oni ci zrobia
nie pytaj ile to moze kosztowac bo wszystko zalezy gdzie mieszkasz i ile jest serwisow w twoim miescie
Dodano po 3 [minuty]:
chociaz mozesz to zrobic se tool-em lite sciagnij sobie gdzies jest na elce
nie idzie sie do mnie dodzwonić,po załączeniu telefonu wyświetlacz świeci na biało i teraz nawet knefle nie świecą a wcześniej nic sie nie działo mam go prawie dwa lata,czy można wsadzić mu nowego softa zwykłym kablem usb czy musibyć jakiś inny?
no więc tak;wkładam baterie odpalam i wchodzi tylko biały ekran i tak zostaje,knefle nie świecą nic nie wydaje dzwięków tylko świeci cały czas na biało dosłownie cały czas puki mu bateri nie wyciągne.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Sony Ericsson W550i po włączeniu wyświetla tylko biały ekran, który sporadycznie mruga, a telefon nie reaguje na próby połączenia ani nie świecą przyciski. Problem może wynikać z uszkodzonej taśmy LCD lub uszkodzonego oprogramowania (softu). Jeśli telefon zawiesza się z białym ekranem, najprawdopodobniej jest to problem z softem, natomiast jeśli reaguje normalnie poza białym ekranem, może to być uszkodzenie taśmy lub samego wyświetlacza. Zalecane jest wykonanie pełnego flashowania (fullflash) oprogramowania, co wymaga specjalistycznego sprzętu lub serwisu. Możliwe jest także użycie narzędzia SE Tool Lite do reinstalacji softu, jednak bez odpowiedniego boxa lub kabla serwisowego nie jest to możliwe przez standardowy kabel USB. Koszt i dostępność serwisu zależy od lokalizacji użytkownika. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.