Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

jakie xenony do e36 lampy angel eyes?

Przemski1 01 Oct 2007 19:57 5479 6
    MikePL1
    Level 16  
    Musisz kupić soczewki i zamontować je w miejsce tych soczewek halogenowych. Chyba soczewki Hella będą pasowały bez przeróbek.

Tak jest najbardziej profesjonalnie i według mnie jest to jedyna słuszna droga. Rozwiercanie otworów pod żarówkę ksenonową to buraczana rzeźba, więc nie myśl o tym.
    Przemski1
    Level 15  
    a gdzie takie soczewki dostane???
    MikePL1
    Level 16  
    No chyba na allegro. Ja, jako, że mam japoński samochód kupiłem dwie pary soczewek od Avensisa czy jakiegoś modelu Lexusa. Jedną parę kupiłem za 50zł i drugą za 80zł. Stan idealny, chyba w sumie nowe. Musisz rozmontować lampę i zobaczyć jakie mocowania mają te soczewki do obudowy lampy. Podpatrzeć na allegro takie i kupić. Jako, że u nas jest większa moda na tuning samochodów niemieckich to mogą być droższe, może 120zł za parę. Może znajdziesz firmy Valeo to będą tańsze niż Hella.

Dodano po 11 [minuty]:

O ja kupiłem sobie takie, ale z pewnością nie będą pasowały do Twoich lamp:
    http://moto.allegro.pl/item248812754_soczewki_xenon_xenon.html

Aby sprawnie znajdować rzeczy na allegro musisz często używać gwiazdki w wyszukiwaniu. Jak wpiszesz soczew* (zwróć uwagę na gwiazdkę na końcu) to allegro wyszuka wszystko co zaczyna się na soczew czyli soczewki, soczewkowe, soczewek itd... Potem sortujesz po cenie i na samym początku masz to czego szukasz...

Teraz sprawdziłem i jest trochę bi-xenonów. Nie wiem, które będą miały odpowiednie dla Ciebie mocowania. Jak nic nie znajdziesz to poczekaj kilka dni a podam Ci link do stronki, gdzie jest opis jak wstawić jakąkolwiek soczewkę w podobną lampę.
    Przemski1
    Level 15  
    znaczy bi-xenon to jest to ze swiatlo drogowe (dlugie) jest z tej samej soczewki co mijania!? ja mam u siebie osobno mijania i dlugie ty potrzebne mi sa dwie soczewki do xenonu tak?
    MikePL1
    Level 16  
    Długich nie ruszasz bo są OK. Kupujesz zwykłe soczewki, tylko do świateł mijania. No chyba, że masz na tyle miejsca w lampie, aby zamontować bi-ksenony. Wtedy to byłby niezły bajer. Jakbyś mrygał długimi to włączają Ci się osobno światła długie a przy okazji ksenon podnosi przysłonę i robią się światła długie. Masz podwójny power :-)

Ale praktyka jest taka, że lepiej nie mącić i nie mieć żadnych ruchomych elementów w lampie. Bo jeśli ci się coś zatnie to musisz rozmontowywać cały reflektor... Lepiej więc szukaj zwykłych soczewek ksenonowych.