logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć książkę telefoniczną na CD z abonentami jak w informacji 913?

Master WOO 21 Lis 2003 17:09 12279 16
REKLAMA
  • #1 408628
    Master WOO
    Poziom 12  
    Witam

Czy dysponuje ktoś może książka telefoniczna na CD z abonentami? NAjlepiej taka jaka maja panie w informacji 913 ??? MOze ktoś zna jakiegoś FTP'a? Chętnie bym to zaciągnął.

Z góry dzięki, pozdro.

M.W.
  • REKLAMA
  • #2 408725
    andrew751
    Poziom 21  
    Ocena: 31
    hej, zaciagnac to kiepska sprawa , ale mozesz kupic na gieldzie elektronicznej za 30zl ,jak nie mozesz to daj znac ,ja kupie i Ci przesle.Powodzenia.
  • #3 409772
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 409927
    andrew33
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Witam.
    andrew751 -po co kupować na giełdzie za 30PLN - ditel wysyła za darmo.
    Pozdrawiam
  • #6 411367
    infinity
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    :arrow: anderw33

W jakis sposb mogę zamóiwc w Ditel-u ksiazke>?

szukam po zakładkach i nie widze zadnego formularza...?
    Pozdrawaim!
  • #7 411430
    JARTECH

Specjalista od telefonów
    Oj coś ciężko szukasz masz poniżej link i na tej stronie jest bezpłatny numer do firmy to zamówisz sobie CD
    www.ditel.com.pl/produkty/ksiazka_cd.html

PS
    Nic się nie stało od tego jesteśmy by sobie pomagać no nie
    Konto firmowe:
    PPHU JARTECH
    Poziomkowa 14, krotoszyn, 63-700 | Strona WWW: www.jartech.pl
  • #8 411437
    infinity
    Specjalista od telefonów
    Witam.
    Istotnie przeoczylem:-) ale moze przez to ze dopiero co wrociłem z uczelni i jestem do niczego.

Pozdrawiam i dzięki!
  • #9 411709
    Radio Serwis
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Ditel nie załatwia sprawy do końca.Podasz nazwisko i adres to da Ci numer, a jak zrobić żeby było odwrotnie??
  • REKLAMA
  • #10 411728
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 240
    Radio Serwis napisał:
    Ditel nie załatwia sprawy do końca.Podasz nazwisko i adres to da Ci numer, a jak zrobić żeby było odwrotnie??
    Pewnie by się dało tę baze na CD potraktować odpowiednio ;) Pytanie brzmi tylko ile można na tym kasy zarobić, a napewno znajdą się chętni.
  • #11 411873
    Master WOO
    Poziom 12  
    O! Dzięki! Coś wykombinuję, dzięki za info!!! Pokopię jeszcze na giełdzie, a jakby ktos chciał, KLICK TEL-CD1 z czerwca 2003 (niemcy)...

PS A z czego korzystaja panie na 913?

M.W.
  • #12 411912
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 412380
    infinity
    Specjalista od telefonów
    Dzwoniłem dziś na infolinie, płyty podzielone są na wojewodztwa.
    Czyli chcąc dzownić gdzieś w Polske, nie znajdziesz numeru bo zapewne jest na innej płycie..
    Mimo wszystlko zamowiłem zapewne sie przyda, no i taniej bo sporo dzwonie i czesto szukam.

A w ogole to słyszałem ze w TPSA tez maja ksiazkę na CD to prawda?

Pozdrawiam
  • #14 414669
    pitt82
    Poziom 13  
    Ocena: 78
    tak tpsa ma ksiaze na cd. mialem kiedys wydanie takiej, wpisywałes numer i miales nazwisko i adres, fajna sprawa, to byla ksiazka chyba z 1999 roku lub 2000 pozdrawiam
  • #15 462291
    porabka
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Czy komuś udało się ostatnio wejść na stronę www.ditel.com.pl/ ? , a może są inne strony z książką tel. klientów indyw. i firm ?
    Pozdrawiam w Nowym Roku!
  • #16 462356
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 195
    Strona być czynna w pierwszym kwartale 2004 roku. Takie dane uzyskałem jak chciałem zamówić książke na CD których już nie rozprowadzają :| ale podobno ma być możłiwość pobrania bazy.
  • #17 462419
    ozzman
    Poziom 26  
    Ocena: 42
    ja mam ksiazke tel woj. lubelskiego na cd

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano książki telefonicznej na CD z abonentami, podobnej do tej używanej przez panie w informacji 913. Okazało się, że panie na infolinii 913 korzystają z wewnętrznej bazy danych sprzężonej z systemem SERAT, a nie z CD. Książkę telefoniczną na CD można było nabyć na giełdzie elektronicznej za około 30 zł lub zamówić bezpłatnie w firmie Ditel (www.ditel.com.pl), choć serwis bywał czasowo niedostępny. Ditel oferuje książkę podzieloną na województwa, co ogranicza dostępność pełnej bazy na jednej płycie. TPSA również posiadała książkę telefoniczną na CD z możliwością wyszukiwania numeru po nazwisku i adresie, jednak była to starsza wersja z lat 1999-2000. W 2004 roku planowano ponowne uruchomienie serwisu Ditel z możliwością pobrania bazy. Wspomniano także o modelu KLICK TEL-CD1 z czerwca 2003 (Niemcy). Podkreślono, że pełna baza abonentów całej Polski nie zmieści się na jednej płycie CD, co powoduje ograniczenia w dostępności i funkcjonalności takich produktów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA