logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak wejsc do menu biosa w plycie msi?

raiwan 05 Paź 2007 15:29 99437 8
REKLAMA
  • #1 4350784
    raiwan
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Jak wejsc do menu biosa w plycie msi w ktorym mozna sprawdzic i ewentualnie zmienic napiecie pamieci itp.??
    Popraw posty w tym temacie.
    TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 4350806
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    A instrukcje obsługi masz ?

Przeważnie klawisz delete lub F2
  • #3 4350873
    raiwan
    Poziom 11  
    no tak, z tym ze jak wchodze w bios to tam nie ma zadnego menu zeby zmienic napiecie i cholera go wie jak to mam zrobic bo w podmenu te nie ma mozliwosci takiej a w instrukcji nie ma... ;(
    Popraw posty w tym temacie.
    TONI_2003
  • REKLAMA
  • #4 4350913
    halik_ltd
    Poziom 23  
    Ocena: 5
    Podaj nazwę płyty, typ i prędkość pamięci oraz dokładne oznaczenia zasilacza.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 4351399
    psssik
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Chcesz podkręcać cokolwiek na tej płycie?
    To płyta typowo biurowa i nie sądzę żeby miała jakieś zdolności i możliwości do overclokingu.
  • #7 4352942
    halik_ltd
    Poziom 23  
    Ocena: 5
    W biosie w zakładce "Frequency/Voltage" masz możliwość zmienić częstotliwość magistrali FSB, oraz napięcia zasilania pamięci i AGP

Jak wejsc do menu biosa w plycie msi?
  • #8 4353712
    raiwan
    Poziom 11  
    Sorrki chlopaki ze zawracam tak cztery litery :) ale w moim biosie nie mam tej funkjci :( nawet po zaktualizowaniu bios...
    Nie wiem czy jest jakis wogole program do tego czy tylko w biosie to mozna zrobic...>??

Dodano po 13 [minuty]:

No i wyjasnila sie sprawa :)
    Problem rozwiazal sie po update BIOS'u :)
    Taka pierdolka a tyle mi klopotow i nerwow narobila :(
    Dziekuje wszystkim za pomoc :)
  • #9 17335743
    rafalwit
    Poziom 11  
    Ocena: 41
    Jest jeszcze F11 Boot menu. Ale nie dowiedziałem się czy wejście jest klawisz Del czy inny.
    A u mnie po aktualizacji Windows 10 32-bit zepsuło mi menu wyboru systemu. I narzucało mi do uruchomienia powolny Windows 32-bit ze zwykłego dysku SATA. Mam 3 systemy operacyjne Jeszcze Windows Xp i WIndows 10 64-bit z nowego dysku SSD.
    udało mi się wejść przez F11 do Boot Menu i wybrać jeden ze starych dysków , z którego zgłasza się menu wyboru każdego z 3 systemów. Tylko chciałbym wejść do Biosu, żeby ten schemat ładowania utrwalić, zeby co chwile nie wciskać non stop klawisza F11. teraz Sie samo zmieniło ,ze preferuje szybszy system win 10 z SSD.
    Natrafiłem w końcu ,ze jest klawisz DEL wejście do Biosa MSI. Ale brakuje porządnej dokumentacji. trzeba opanować te zmianę domyślnego dysku do uruchomienia.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Aby wejść do menu BIOS na płycie MSI, zwykle należy nacisnąć klawisz Delete (Del) lub F2 podczas uruchamiania komputera. W BIOS-ie płyty MSI, w zakładce "Frequency/Voltage", można zmieniać częstotliwość magistrali FSB oraz napięcia zasilania pamięci i AGP, jednak nie wszystkie modele płyt oferują takie opcje, zwłaszcza płyty typowo biurowe bez funkcji overclockingu. W przypadku braku opcji zmiany napięcia pamięci w BIOS-ie, pomocne może być zaktualizowanie BIOS-u do najnowszej wersji, co często rozwiązuje problem. Dodatkowo, klawisz F11 służy do wejścia do menu bootowania, ale do ustawień BIOS-u nadal używa się klawisza Del. Przykładowo, płyta MSI o numerze produktu 234 oraz pamięci GoodRAM DDR PC400 mogą wymagać aktualizacji BIOS-u, aby uzyskać dostęp do zaawansowanych ustawień napięć. Dokumentacja MSI bywa niewystarczająca, co utrudnia znalezienie szczegółowych informacji o funkcjach BIOS-u i konfiguracji systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA