logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MediaCoder obcina 107 sekund przy konwersji z *.flv na *.avi - jak to naprawić?

przemotronik 05 Paź 2007 22:03 1752 4
REKLAMA
  • #1 4352080
    przemotronik
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam :!:
    Z tego co widzę, to na forum jest (przynajmniej kilku) użytkowników, którzy używają tego programu. Mam duży problem: otóż przy konwersji z *.flv na *.avi program obcina ostatnie np. 107 sekund. Nie muszę chyba dodawać co to dla mnie znaczy, zwłaszcza, kiedy próbuję połączyć dwie części filmu. Co mogę robić nie tak? Czy to kwestia ustawień i można to zmienić?
    W końcowym komunikacie (po konwersji) program pokazał :"Time elapsed: 107s"
    Bardzo proszę o pomoc, wyjątkowo zależy mi na takiej konwersji, a z innymi programami mam jeszcze gorsze doświadczenia:|
    Z góry dziękuję
    Pozdrawiam
    Przemotronik
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4352149
    uomo
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    Osobiscie nie znam tego programu choc duzo bawilem sie w rozne konwersje.
    Za wiele nie pomoge jednak to ,ze pokazuje sie "time elapsed :107 s" to normalka to znaczy ze uplynelo 107 sekund od rozpoczecia duzo programow ma takie komunikaty badz na biezaco pokazuja czas jaki minal.
    Ja obstawial bym ustawienia lub plik ktory konwertujesz jest uszkodzony i program dochodzi tylko do pewnego miejsca.Dlatego pytanie czy tak jest z roznymi materialami?
  • REKLAMA
  • #3 4352167
    przemotronik
    Poziom 13  
    Dziękuję za superszybką odpowiedź!
    Tak, to samo dzieje się z różnymi plikami. Ale przed konwersją program pokazuje właściwy czas trwania pliku *.flv
    A jaki program Ty bys mi polecił? Może jakiś nawet prostszy, ale dobrze działający (do mpg i avi).
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4354339
    uomo
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    Ostatnio duzo korzystam z platnych aplikacji np Ulead jednak z bezplatnych programow moglbym polecic np. do konwersji AVI na MPG program TMPGE nc (konwersja do mpg 1 bezplatnie jednak do mpg2 tylko 30 dni trial) www.instalki.pl/programy/download/konwersja_audio_video/TMPGEnc.php - 76k -
    Czesto korzystam ze Stoik Video converter (bardzo prosty) jesli chce przerobic np. plik AVI na Avi tylko ze mniejszy
    http://www.noweprogramy.com/index.php?str=linkif&programy=10490
    Ty jak piszesz konwertujesz pliki FLV mozesz sprobowac Free YouTube to iPod Converter
    http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1987&t=113

Poza tym godny polecenia jest tez jest tez VirtualDub http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=238&t=113
    No ale oczywiscie kazdemu lezy co innego
  • #5 4355034
    przemotronik
    Poziom 13  
    Witam!
    Dziękuję za odpowiedź!
    Kiedy będę miał trochę czasu, zajmę się filmikami. Teraz natomiast wiem, że konwersję do MP3 ("wyciąganie" dźwięku z filmu) można zrobić moim programem zupełnie dobrze, bez obcinania. Program działa więc, tylko widać, że coś mu się nie podoba w filmach-spróbuję z programami, które Ty mi polecasz. Napiszę o wynikach pracy :)
    Pozdrawiam
    Przemotronik
REKLAMA