logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i flashowanie UFS3 Tornado – błąd Cannot locate 2nd Boot file

diablokomis 06 Paź 2007 11:16 1476 9
REKLAMA
  • #1 4352997
    diablokomis
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Witam chce wgrac nowego flasch do noki 6230i , wszystko robie jak zawsze , mcu , ppm ,i cnt i jak dusze flasch to wyskakuje

Cannot locate 2nd Boot file :
    In:C:\Program Files\SarasSoft\UFS\Flasch\

znalazłem na elce kilka postów związane z tym i zrobiłem to co było mówione wyczyściłem styki wgrałem na nowo program i to sam , pośadam tornado ufs3. Prosze o pomoc.

Zmień tytuł wiadomości tak aby zawierał opis problemu bo inaczej poleci do kosza. tino2003
  • REKLAMA
  • #2 4353016
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    a flasze gdzie masz zainstalowane?? w tym katalogu co ci wywala program , daj screena zobaczymy czy dobrze dobierasz pliki
  • REKLAMA
  • #3 4353057
    diablokomis
    Poziom 20  
    Najpierw sorka dla tino 2003 ,

Nokia 6230i flashowanie UFS3 Tornado – błąd Cannot locate 2nd Boot file
  • #4 4353083
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    kabel masz oki??,tel dział czy trup ?próbowałes na manualu bez autodetect??
  • REKLAMA
  • #5 4353163
    diablokomis
    Poziom 20  
    Telefon dziala, czasami się wiesza.

Nie próbowalem, zaraz sprawdzę
  • #6 4353213
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Coś mi sie wydaje, że problem będzie z plikami Fia ściąg sobie najnowsze z elektrody, daj je do katalogu Flash i wtedy sprawdź.
  • #7 4356038
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Przeciez wyraznie pisze ze plik drugiego loadera uszkodzony.. nowe fla i bedzie po klopocie ;)

Tak apropo - łapiąc się za GSM wypadałoby troche znac jezyk angielski.
  • #8 4356195
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Reinstalacja softu od UFSa, reinstalacja pakietów dla telefonu, po instalacji pliki flash powinny byc w katalogu:

C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-72
  • REKLAMA
  • #9 4357524
    gruby28
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    musisz uważac jakiego flesza wgrywasz bo rm 72 ma dwa rodzaje fleszy też miałe takiproblem jak sie nie myle to literka m sie różnią jedne maja drugie nie zależy jaka ma twoja nokia jak nie podajesz odpowiedniego to sie nie bedzie wgrywał
  • #10 4358825
    diablokomis
    Poziom 20  
    Dzięki faktycznie są dwa typy plików wgrałem ten drugi bez żadnych problemów.

Podsumowanie tematu

✨ Podczas próby flashowania telefonu Nokia 6230i za pomocą programu UFS3 Tornado pojawił się błąd "Cannot locate 2nd Boot file" wskazujący na brak lub uszkodzenie drugiego pliku bootloadera. Problem wynikał z nieodpowiednich lub brakujących plików flash w katalogu wskazywanym przez oprogramowanie (C:Program FilesSarasSoftUFSFlash). Zalecano pobranie najnowszych plików Fia ze strony elektrody oraz sprawdzenie poprawności instalacji oprogramowania UFS i pakietów dla telefonu, które powinny umieścić pliki w katalogu C:Program FilesNokiaPhoenixProductsRM-72. Dodatkowo zwrócono uwagę na istnienie dwóch typów plików flash dla modelu RM-72, różniących się literką "m" w nazwie, co wpływa na kompatybilność z konkretną wersją telefonu. Po wybraniu właściwego pliku flash problem został rozwiązany i proces flashowania przebiegł bez błędów. Sugerowano także sprawdzenie kabla, działania telefonu oraz ewentualne użycie trybu manualnego bez autodetekcji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA