logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Bremen RCM 43 - błąd CARD ERR po wprowadzeniu kodu bez karty

Anem 07 Paź 2007 17:38 1829 5
REKLAMA
  • #1 4356876
    Anem
    Poziom 12  
    Ocena: 71
    Witam. Posiadam radyjko takie jak w temacie i mam z nim dziwny problem. Jeśli karta jest w radiu to wszystko chodzi w 100%, lecz gdy włączę radio bez karty to pojawiają mi sie 4 kreski w celu wprowadzenia kodu. Wszystko by było ok gdyby po wprowadzenia kodu radyjko działało lecz gdy pozostawiam je pod zasilaniem w celu wprowadzenia kodu to już po 30 sekundach pojawia się napis CARD ERR niezależnie od tego czy karta jest w radiu i pojawia sie wcześniej wprowadzony adres i numer tablicy mojego samochodu. Czasami jest tak ze poleży chwile i sie włączy normalnie, a czasem można czekać 2 tygodnie. Pomocy.
  • REKLAMA
  • #2 4357616
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Te Bremeny miały dziwne usterki i nie ma pewności czy za nie jest odpowiedzialny reset czy uszkodzona zawartość procesora. Kod do radia z kartą wprowadza się kombinają 2-3 klawiszy by przyuczyć kartę a możesz mieć jeszcze uszkodzony switch informujący że jest włożona karta.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 4362746
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    W Bremen RCM43 nie ma switcha wskazującego obecność karty. Są za to styki, które po 14 latach są pewnie trochę odgięte i zabrudzone. Trzeba je delikatnie umyć i podgiąć - także umyć styki na samej karcie.
    Swoją drogą myślę, że może być coś kombinowane w samym radiu. Bez karty powinno się pojawić CARD a po chwili to co sobie wpiszemy jako OWNER ID w DSC. A jak pojawiają się - - - - to już nie jest dobrze. Jeżeli pojawia się CARD ERR to po wyłączeniu, włożeniu poprawnej karty i ponownym włączeniu powinno radio normalnie się uruchomić. Normalnie ten model nigdy nie pyta o kod.
  • REKLAMA
  • #4 4367081
    Anem
    Poziom 12  
    Ocena: 71
    Radyjko mam od nowości. Styki sprawdzę i mam nadzieję że coś pomoże. Szkoda bo to bardzo fajne radyjko jest. Dzięki za rade:)
  • REKLAMA
  • #5 4367431
    waldi58
    Poziom 24  
    Ocena: 252
    Wszystko zależy z jakiej serii jest to radio . Niemcy wprowadzili zmiane i należało w niektórych wersjach wymianiać dwa procki w radiu i jeden w płycie czołowej. Niestety ale miały one wszystkie inne maski niż te początkowe i nie można było wymienić tylko jednego lub dwu bo radio nie wstawało. Problem jak zwykle u Blaupunkta leżał po stronie błędów programowych.
  • #6 4368040
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Wydaje mi się, że to nie wina procków. Do tej pory nie spotkałem Bremena RCM43 co by się źle zachowywał z tym co miał fabrycznie zamontowane. Chyba, że nasi tam byli i ryli.
REKLAMA