logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do Acer Aspire 5320 na Windows XP - audio i chipset Intel GM965

picia22 07 Paź 2007 20:46 1625 4
REKLAMA
  • #1 4357562
    picia22
    Poziom 27  
    Ocena: 80
    Witam szanownych kolegow mam problem , szukam sterkow do tego lapka na system windows xp, i mam problem . Udało mi sie zainstalowac sterki do grafiki oraz do karty muzycznej chociasz niewszystko zainstalowało sie z dzwieku a dokładnie znalazło mi urzadzenie" Modem Device onHigh Definition Audio Bus " i niewiem z skad wziąść sterki, oraz mam problem skad wziasc sterki do chipsetu płyty intela crestline gl960-gm965 szukałem i znalazłem tylko do grafiki
    x3100 i to mi tylko narazie działa ,podsyłam tez specyfikacje lapka a raczej linka
    http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5320.html

na dole jest pdf, moze koledzy pomoga ,dzieki za wszelka pomoc o pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4360593
    picia22
    Poziom 27  
    Witam dla zainteresowanych idzie zrobic instalke do tego lapka na system xp.Najpierw trzeba w biosie zmienic ustawienie dysku na IDE tak aby Xp widział dysk podczas instalacji, poten instalujemy everesta 4,0 bo inny nierozpoznaje podzespołow , i zaczynamy instalke sterkow, idzie zainstalowac wszytsko, tylko trzeba zapodac sterki do czytnika kart ze strony HP bo innych w necie niema ,ogolnie lapek działa lepiej na xp niż na vistcie uruchamiał sie strasznie długo i wszytsko sie cieło za mało ramu, ale teraz chodzi idealnie,
    Troche mi to czasu zajeło ale najgorszy problem był ze sterkami do chipsetu i grafy jak ktos sie nieznał tak jak ja to troche mu to zajeło , everest podaje ze grafa to GMA 3000 a sterki trzeba dac od X3100
    moze cos przekreciłem ale w każdym bądż razie działa i to miło, najważniejsze że klient zadowolony i ja sam 'dzieki i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4417328
    Andy78
    Poziom 2  
    Czy mógłby mi ktoś powiedzieć skąd pobrać sterowniki do Aspire5320 pod xp ?? Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. gg: 1779042
  • REKLAMA
  • #4 4419825
    picia22
    Poziom 27  
    zainstaluj everesta i sciagnij sterki do chipsetow od producenta jak niewiesz jak to zrobic to podelsij mi pdf do twojego lapka albo skrina od everesta z opisem twojego kompa
  • #5 4422019
    Andy78
    Poziom 2  
    Mój chipset to Intel Crestline GL960/GM965. Nie mogę znaleźć sterowników do niego, mam tylko grafikę.
REKLAMA