logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować kodeki z ALLPlayerem, by filmy miały dźwięk?

dlew53 24 Lis 2003 18:35 5159 9
REKLAMA
  • #1 412433
    dlew53
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Witam serdecznie.
    Mam kilka filmów z którymi mam problem – odtwarzam bez dźwięku. Mam zainstalowanych kilka kodeków, ale żaden nie pomaga.
    Próbowałem pobrać nowy kodek, ALLPlayer V2 zgłasza, że mam najnowszą wersję. I nic.Poradźcie jak najlepiej zainstalować kodeki z ALL Playerem – kolejność postępowania. Czy pozbyć się kilku z nich – tylko których?
    Darek
  • REKLAMA
  • #2 412512
    Franc_ms
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Ściągnij sobie ACE Mega CoDec najnowszy masz tam prawie wszystkie kodeki, przynajmniej mi pomogło troche

PS. Post nie poto aby wyłudzić punkty
  • #3 412532
    zaza
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 56
    Tutaj znajdziesz to co potrzebujesz http://www.allplayer.prv.pl/ .Następnie wejdź do działu KODEKI!

Jaki masz system ? Zacznijmy od tego.

Kilka stron:
    http://www.divx.pl/forum/viewtopic.php?t=1941
    http://www.komputer.website.pl/kodeki.htm
    http://www.odi.imn.pl/modules.php?op=modload&...Downloads&file=index&req=viewsdownload&sid=65
    http://www.binks.friko.pl/odtwarzacze_multimedialne.html

Napisz jaki masz system to może nie będzie trzeba wiele zmieniać i instalować.
  • REKLAMA
  • #4 412572
    dlew53
    Poziom 14  
    Witajcie.
    Mój system:
    Microsoft Windows 98

Komputer:
    GenuineIntel
    Pentium III
  • #5 412587
    zaza
    Ocena: 56
    Więc sprawa jest prosta.Wypakuj poniższy plik na dysk C .Otworz go i przeczytaj plik CZYTAJ .

DISABLE_AC3 -służy do odinstalowania kodeka
    z systemu.
    ENABLE_AC3 -służy do zainstalowania kodeka

I to wszystko co trzeba zrobić.
    Załączniki:
    • DOLBY DIGIGAL CODEC.rar (244.21 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 412636
    D_A_V_E
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    ja tez mialem zawsze problemy zkodekami. czasami nie bylo obrazu, tylko dzwiek a czasami tylko obraz bez dzwieku. uzywalem wielu kodekow ale kazdy mial jakies wady. gdy postawilem winde od nowa (xp prof.) zainstalowalem direct show pack i wszystko dziala bez zarzutu az do dzis i nie potrzebne byly mi inne kodecki. wiec polecam. najlepiej najpierw usun wszystkie a pozniej zainstaluj dshowpack'a. zrob full install a na pewno bedzie dzialalo. plik instalki dodalem w zalaczniku. pozdr.
    Załączniki:
    • DShowPack.rar (1.18 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 412720
    dlew53
    Poziom 14  
    Jeden film już mi ruszył z audio po zainstalowaniu DOLBY DIGIGAL CODEC.rar, jednak następny prosi o coś innego. Co mam teraz dalej robić, co robić z zainstalowanymi dawniej kodekami?
  • REKLAMA
  • #8 412782
    Krzysi0
    Ocena: 194
    Zainstaluj allplayera on jak będzie brakowalo kodeka to sam go ściagnie.
  • #9 412794
    dlew53
    Poziom 14  
    Przy próbie odtwarzania filmu z CD zgłasza się komunikat : ” ALLPlayer zgłasza brak kodeka VIDEO, potrzebny DivxVersion4 – pobrać, naprawić uszkodzony plik’.Po pobraniu, zapisaniu i ponownej próbie jest to samo, więc wybrałem „napraw uszk.plik”.Rozpoczyna się procedura naprawy i po skończeniu „PLAY” – film rusza video i audio.Po przerwaniu i ponownej próbie odtworzenia CD zgłasza się ten sam komunikat jw. Czyli muszę ponownie naprawić uszk. plik? Czy tak zawsze ma być, czy jest na to jakiś sposób?
  • #10 412801
    Krzysi0
    Ocena: 194
    Nie kombinuj z naprawą tylko zainstaluj DivX 4

Podsumowanie tematu

✨ Problem braku dźwięku podczas odtwarzania filmów w systemie Windows 98 na komputerze Pentium III można rozwiązać poprzez odpowiednią instalację kodeków. Zaleca się usunięcie istniejących kodeków, które mogą powodować konflikty, a następnie instalację kompletnego pakietu kodeków, np. ACE Mega CoDec lub DirectShow Pack, który zapewnia pełną obsługę audio i wideo. ALLPlayer posiada funkcję automatycznego pobierania brakujących kodeków, jednak w przypadku komunikatu o braku kodeka DivX Version 4 należy ręcznie zainstalować ten kodek, unikając jednocześnie funkcji naprawy uszkodzonych plików, która nie rozwiązuje problemu na stałe. Dodatkowo, instalacja kodeków Dolby Digital może pomóc w odtwarzaniu niektórych plików audio. W przypadku konieczności instalacji lub odinstalowania kodeków AC3 dostępne są skrypty DISABLE_AC3 i ENABLE_AC3, które ułatwiają zarządzanie tymi kodekami w systemie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA