logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Standardy procesorów komputerowych – charakterystyka i podstawowe parametry CPU

konradkuciara 16 Paź 2007 20:59 1283 7
REKLAMA
  • #1 4385479
    konradkuciara
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam

Chciałbym się dzisiaj zapytać gdzie mogę znaleść takie informacje na temat :

"scharakteryzować standardy procesorów stosowanych do budowy komputerów oraz omówić ich podstawowe parametry"

. Potrzebne mi to jest do szkoły a nigdzie tego nie mogę znaleść na ściądze szukałem i również nie było z góry dziękuję i Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4385634
    konradkuciara
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Niestety odnośnik mi nie chodzi ? :(
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 4386778
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Ocena: 183
    Dawid2605 napisał:
    odnośnik działa działa.. ;) tylko troszkę spostrzegawczości

Jak działa, skoro nie działa? Twój jest O.K.
  • #7 4386792
    Dawid2605
    Poziom 14  
    Ocena: 25
    działa bo mój odnośnik to to samo tylko po prostu zauważyłem "ó" w linku i zamieniłem na "o" trzeba patrzeć na takie sprawy ;)
  • #8 4386793
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Tego polskiego znaku "ó" który rozbiera link to już nie widzieli. Zamiast ó wstaw o i będzie sprawny link. Kolega Dawid2605 podał ten sam link tylko zamienił ó na o i po aferze.

EDIT
    No i jeszcze kolega Dawid mnie ubiegł ;)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła poszukiwania informacji na temat standardów procesorów komputerowych oraz ich podstawowych parametrów, potrzebnych do celów edukacyjnych. Użytkownik otrzymał link do strony opisującej historię procesorów (http://komputery.katalogi.pl/Historia_procesorów-t52226.html), jednak miał problemy z dostępem z powodu polskiego znaku „ó” w adresie URL, który należało zastąpić literą „o”. Wskazano również, że informacje o budowie i parametrach procesorów można znaleźć samodzielnie za pomocą wyszukiwarki Google, wpisując odpowiednie frazy, np. „budowa procesorów”. W dyskusji podkreślono znaczenie samodzielnego wyszukiwania danych technicznych dotyczących CPU, takich jak architektura, częstotliwość taktowania, liczba rdzeni, technologia wykonania czy kompatybilność ze standardami płyt głównych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA