logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki programator do SST 39VF020-70-4C-WHE w obudowie TSOP32? Koszt?

Spider_22 18 Paź 2007 13:04 1757 8
REKLAMA
  • #1 4389647
    Spider_22
    Poziom 10  

Witam wszystkich.

Chciałbym sie zapytac czy ktoś może wie jaki programator musze kupić aby zaprogramować układ który znajduje sie na zdjęciu powyżej. Konkretnie chodzi mi najpierw o zczytanie jego zawartości a puźniej jego zaprogramowanie. Ile taki programator może kosztować?

PS. Układ jest w obudowie TSOP32

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 4738801
    Spider_22
    Poziom 10  
    Witam kupiłem ten programator o którym piszesz i działa ok ale potrefie tylko odczytać zawartość układu kasowanie i programowanie nie chce na nim działać ktoś może wie dlaczego próbowałem chyba wszystkich wersji programu Willem.
  • REKLAMA
  • #4 4738887
    Piterpan_tm
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Hmm... spróbuję w poniedziałek flashnąć taką, aha jaki masz system i wersję softu do programatora ? Ja na wszelki niewielki zostawiłem sobie takiego złomka PIII-500/512 Ram i win 98 to programowania pod windows i dos. Jakoś mniej problemów mam z czytaniem/zapisywaniem niektórych kłopotliwych kostek.

Pozdrawiam
  • #5 4740097
    Spider_22
    Poziom 10  
    Próbowałem na dwóch komputerach Atchlonie X2 4000 i starym athlonie 1Gh w obydwu przypadkach był to Windows XP. Wersjia willema to 0.97i ale tak jak mówie próbowałem różnych, moze sprubować pod dosem?

Jak daje kasowanie, kasuje układ ułamek sekundy i napisze mi ze układ skasowany a wcale tak nie jest.

Programowanie nie chce nawet ruszyć.

Może wiesz gdzie można kupić takie kości SST 39VF020 w polsce?

Chyba wszystko dobrze podłączyłem skoro zczytuje zawartość prawidłowo, może ten układ jest jakoś zabezpieczony przed kasowaniem i programowaniem?
  • REKLAMA
  • #6 4740849
    Bartosz_MDF
    Poziom 14  
    Ocena: 36
    Spider_22 Udało Ci się zaprgramować tę kość?

Widzę, że jest to napęd z Xboxa360, kość ta sama i nawet oblane tą czarną żywicą...
    Muszę to zaprogramować a nie znam się na tym za bardzo + niewiem jak to wyciągnąć.

PS. Można gdzieś kupić ten SST 39VF020? Słyszałem, że są przypadki, że kość nie reaguje po wylutowaniu...
  • #7 4744848
    Spider_22
    Poziom 10  
    A czy to ma jakieś znaczenie z czego jest?

Chodzi o zaprogramowanie konkretnej kości tylko jak:D

Programator ustawiłem na 5V moze ta kość ma 3,3v ale w instrukcji do chipa było napisane że działa na 5V sam już nie wiem.

W kążdym bądz razie nie moge uzyskać Electronic ID oto co dostaje.

• REKLAMA
  • #8 4761563
    Bartosz_MDF
    Poziom 14  
    Ocena: 36
    Ta kość działa na 3,3 V ;).

PS. Jeśli chodzi o X360 to są przypadki, że kość nie reaguje po wyciągnięciu... :|
  • #9 4769538
    Spider_22
    Poziom 10  
    Kość VF działa na 3.3 ale ja miałem do czynienia z wersjią SF która jest na 5V.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru programatora do układu pamięci SST 39VF020-70-4C-WHE w obudowie TSOP32. Zalecany jest zakup programatora wraz z adapterem 8-bit Flash Board TSOP32, np. ze sklepu epsilon.com.pl, jednak pojawia się pytanie o opłacalność zakupu dla pojedynczej kości. Użytkownik zgłasza problemy z kasowaniem i programowaniem, mimo poprawnego odczytu zawartości, stosując programator Willem w różnych wersjach oprogramowania i na systemie Windows XP. Sugerowane jest wypróbowanie programowania pod DOS-em oraz zwrócenie uwagi na napięcie zasilania – układ SST 39VF020 działa na 3,3 V, a nie 5 V, co może powodować problemy. Wspomniano, że kości te są stosowane m.in. w napędach Xbox 360 i mogą mieć zabezpieczenia utrudniające programowanie po wylutowaniu. Pojawiły się także pytania o dostępność układów SST 39VF020 w Polsce.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA