logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UNITRA PW 3015 - Dziwne szumy i zakłócenia na lewym kanale, co robić?

Piotr_MC 18 Paź 2007 19:49 1450 2
REKLAMA
  • #1 4391017
    Piotr_MC
    Poziom 15  
    Ocena: 38
    :cry:
    Witam!!
    Mam problem,od jakiegoś czasu w sumie to nawet nie wiem od kiedy mam problemy z lewym kanałem występują dziwne szumy zakłucenia nie wiem jak to nazwac ale jest to okropne.Czasami wogóle mi nic nie szumi przez pare dni a czasami co dzień nawet jak wezme Volume na zero albo włącze pauze w winampie albo zmienie przełącznik na wejście na słuchawki to cały czas mi sie wydobywa ten szum w głośniku.To nie jest taki szum jak nienastrojone radio w samochodzie tylko taki dziwny raz cichszy raz głośniejszy a czsami przestanie na pare sekund i znowu.Jakby coś sie tam we wzmacniaczu działo jakies spięcie bardzo podobny dźwiek jakby sie do głośnika dotykało płaską baterie w celu sprawdzenia głośnika takie trzeszczenie jakby...nie wiem nie znam sie na tym....co o tym sądzicie??
  • REKLAMA
  • #2 4391164
    kotlet_m
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Jak głos ten jest taki piszczący może być to wina jakiegoś kondensatora który ma przebicie. Żeby to sprawdzić odkręć obudowe i z góry kondensator naciśnij jak pojawi się ten głos to znaczy że może być zniszczony (ale nie musi)
  • #3 4391226
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Ocena: 756
    Wymień tranzystory T105 i T106
REKLAMA