Witam.
Kupiłem od jakiegoś klienta telefon K800i. Powiedział że jest z angli i nie może simloka ściągnąć bo nie ma kabla. I że taki telefon mu jest nie potrzebny.
Więc łyknęłem go jak głupi (kase wywaliłem
) a teraz fon leży i zdycha bo simlocka ściągnąc nie mogę.
Mam kabel COM do tego fona, w SEMctool zaznaczam jako T28 Serial Cable.
Zaznaczam Read All codes, wybieram z listy telefonów K750/W800/Z520 ponieważ K800i nie ma na liście SEMCtool w wersji 5,0 ani w wersji 8.4. Klikam "DO selected Job" i otrzymuje taki to wynik:
Switch phone ON
Get phone info
Flash CID: 52
Phone KEY: A1_DB2020_52_5_RED
ERROR: 305010
Czy da radę jakoś ściągnąć z tego fonu SIMLOCKA za pmocą tego kabla COM?
Słyszałem coś o KulanKendi ale oni chyba CID 52 nie ściągają?
No i słysząłem też co nieco o XS++?
Jeśli ktoś wie czy da radę ściągnąć simlocka tak bym mógł cieszyć się telefonem to proszę o odpowiedź.
Z góry dziękuje a sam zabieram się za lekturę www.elektroda.pl - może coś znajdę konkretnego. Jka tak to opisze jak mi się udalo.
Pozdrawiam
Utoll
Kupiłem od jakiegoś klienta telefon K800i. Powiedział że jest z angli i nie może simloka ściągnąć bo nie ma kabla. I że taki telefon mu jest nie potrzebny.
Więc łyknęłem go jak głupi (kase wywaliłem
Mam kabel COM do tego fona, w SEMctool zaznaczam jako T28 Serial Cable.
Zaznaczam Read All codes, wybieram z listy telefonów K750/W800/Z520 ponieważ K800i nie ma na liście SEMCtool w wersji 5,0 ani w wersji 8.4. Klikam "DO selected Job" i otrzymuje taki to wynik:
Switch phone ON
Get phone info
Flash CID: 52
Phone KEY: A1_DB2020_52_5_RED
ERROR: 305010
Czy da radę jakoś ściągnąć z tego fonu SIMLOCKA za pmocą tego kabla COM?
Słyszałem coś o KulanKendi ale oni chyba CID 52 nie ściągają?
No i słysząłem też co nieco o XS++?
Jeśli ktoś wie czy da radę ściągnąć simlocka tak bym mógł cieszyć się telefonem to proszę o odpowiedź.
Z góry dziękuje a sam zabieram się za lekturę www.elektroda.pl - może coś znajdę konkretnego. Jka tak to opisze jak mi się udalo.
Pozdrawiam
Utoll