logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Bosch WFB1614 - nadmierne pobieranie wody przed płukaniem

cooldrut 19 Paź 2007 21:57 3473 5
REKLAMA
  • #1 4394817
    cooldrut
    Poziom 10  
    Witam. Mam problem z pralką którą kupiłem niedawno (używana). Otóż nastawiam pranie wszystko idzie ładnie do pewnego momentu jak zaczyna pobierać wodę pod sam koniec prania (przed płukaniem chyba) bierze jej tak dużo że się przelewa i leje od spodu na podłogę a w środku wody jest pod sam koniec bębna. Sprawdziłem hydrostat nie zauważyłem żadnych nieszczelności. Wężyk który idzie od hydrostatu do takiej plastikowej rurki jest cały a rurka do której wpada ów wężyk wpada została wyczyszczona z kamienia i nie mam pojęcia co jest POWODEM takiego stanu :( POMÓŻCIE PROSZĘ :)
  • REKLAMA
  • #2 4394854
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4395105
    cooldrut
    Poziom 10  
    A jak się sprawdza ?? nie będę wymieniał na ślepo ?? :)
  • REKLAMA
  • #4 4396307
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Może wężyk w górnej części przy hydrostatcie się przetarł,sprawdź to.Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #5 4396900
    lazur3000
    Poziom 15  
    Ocena: 31
    to ja podpowiem tak: wlacz pralke na pusty beben niech naleci tak do 1/4 zbiornika i teraz wylacz pralke z kontaktu zdejmij wezyk z hydrostatu i dmuchaj w niego sprawdzisz tym czy wezyk jest drozny nastepnie dmuchajac zacisnij go i wlaz do hydrostatu powinienes uslyszec pstrykniecie wlacz pralke i to powinno zalatwic sprawe , powodzenia
  • #6 4402378
    cooldrut
    Poziom 10  
    Ooo super dzięki za poradę :) Zauważyłem coś jeszcze że po tym oczyszczeniu tej plastikowej rurki do której wchodzi wężyk z hydrostatu a dużo było tego kamienia i po ponownym zamontowaniu jej dopiero wtedy po nastawieniu prania miałem ten duży wyciek wody. Może po prostu ta cała elektronika i czujki różne zgłupiały i potem jak już nastawiłem znów dwa prania to nie uleciała nawet kropla :) mam nadzieję że już będzie OK ale jakby co to z porad skorzystam. Dziękuję :)
REKLAMA