logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Mambo 4.5 na Yoyo.pl – błąd logowania MySQL, jakie dane wpisać w kroku 1?

Richter 19 Paź 2007 22:02 2087 6
REKLAMA
  • #1 4394843
    Richter
    Poziom 31  
    Ocena: 164
    Witam mam taki problem otóż mam serwer na yoyo.pl mam dane do serwera ftp i mysql.i na stronie mambo mam instalacje krok 1 i ciągle mam błąd zly login badz haslo..ale dobre podaje dane no cóż zamieszczam dwa linki i powiedzcie co mam tam wpisac...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6cb531c48a0968bf.html

i dane :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/69b8b77493276516.html

Prosze o przy numerowanie danych do kroku 1 czyli np. 1 z danych do 5 w kroku.itp
  • REKLAMA
  • #2 4394882
    makanes
    Poziom 2  
    Po pierwsze: nie instaluj mambo tylko joomla - lepsze i ogólnie bardziej aktualizowane.
    Po drugie: po kolei należy wpisywać (z danych):
    adres strony/mysql użytkownik/mysql hasło/mysql baza danych/
  • REKLAMA
  • #3 4395488
    Richter
    Poziom 31  
    Boże co mnie to wkurza.Raz wpisze dane błąd 500 a raz złe dane lub/i hasło nie nie mam do tego już sił. Zmieniłem soft na Joomla ! 1.013 PL i dalej to samo doradźcie coś bo nie mam do tego juz sił :|
    Błąd:
    Nie można połączyć się z bazą danych. Proszę sprawdzić konfiguracje bazy danych.
    Błąd: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4399588
    Richter
    Poziom 31  
    Dobra dałem rade.Ale jest problem na serwerze yoyo.pl mam nowy soft forum phpBB 3.0 RC5 PL. Mam pytanie dlaczego nie ma do tej wersji innych stylów a jesli juz znajde i wrzuce przez ftp to nie mam go na www.Poprostu moge wybrać inny styl ale nie zmienia sie nic.Wszystkie pozycje kolory itp są puste....?
  • #6 4411319
    Gutek666
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    No wiec tak po pierwsze phpBB 3 jest nową wersja phpBB i jak na razie większość jeszcze jest pod phpBB2 a najlepiej to phpBB by przemo :) ale to szczegół , 2 nie możesz zmienić stylu bo możliwe że samo wrzucenie przez ftp jest za mało po 2 nie zainstalowałeś style po 3 możliwe że jak wrzucałeś programem to podczas wrzucania program pozmieniał literki na małe ai jeszcze jedno czy wrzuciłeś do odpowiedniego folderu na serwerze ??
  • #7 4411398
    Richter
    Poziom 31  
    co do stylów znalazłem strone z mnóstwem stylów na phpBB 3.I udało mi się już zmienić

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy instalacji systemu Mambo 4.5 na serwerze yoyo.pl, gdzie podczas kroku 1 instalacji pojawia się błąd logowania do bazy MySQL mimo poprawnie podawanych danych. Zalecane jest wpisanie kolejno: adres serwera MySQL, użytkownik MySQL, hasło MySQL oraz nazwa bazy danych. W odpowiedzi zasugerowano rezygnację z Mambo na rzecz Joomla, która jest bardziej aktualizowana. Jednak po zmianie na Joomla 1.013 PL problem z połączeniem z bazą danych nadal występuje, pojawia się błąd związany z brakiem dostępu do lokalnego socketu MySQL. Wskazano również na konieczność sprawdzenia konfiguracji bazy danych oraz poszukiwania pomocy na oficjalnym polskim forum Joomla. Dodatkowo poruszono temat instalacji i zmiany stylów w phpBB 3.0 RC5 PL na tym samym serwerze, gdzie problemem jest brak efektu zmiany stylu mimo wrzucenia plików przez FTP, co może wynikać z niepełnej instalacji stylu, błędów w nazwach plików lub umieszczenia ich w niewłaściwym katalogu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA