logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung ML-1510 - stukanie przy fuserze po wymianie sprzęgła papieru

malysobolek 23 Paź 2007 11:55 1593 4
REKLAMA
  • #1 4406293
    malysobolek
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam,
    Jak w temacie miałem uszkodzone sprzęgło poboru papieru,
    po wymianie drukarka pracuje, pobiera kartki i drukuje ale w okolicach fusera słychać stukanie tak jakby zębatka od lampy grzejnej dobrze nie zazębiała. Próbowałem na rózne sposoby dokręcać rame fusera ale objaw jest cały czas.
    Może macie jakieś podpowiedzi :(:(
  • REKLAMA
  • #2 4406415
    laserjack

Poziom 31  
    Ocena: 64
    Zobacz dobrze zębatki, moze wpadł miedzy zęby jakis okruch, wtedy słychać lekkie stukanie.
    Konto firmowe:
    Laser Service Jacek Kopa
    93-302 Łódź ul. Czytelnicza 15, Łódź, 93-302 | Tel.: 600XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.jacekkopa.pl
  • REKLAMA
  • #3 4406618
    malysobolek
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    wszystkie zebatki sa przeczyszczone,
    rozkręciłem wszystkie
  • REKLAMA
  • #4 4406638
    wladek83
    Poziom 32  
    Ocena: 103
    Wiem wiem, że nie ten model, ale sposób działania i odjawy identyczne więc napiszę. HP LJ 1160 - wyrobione łożysko mocujące oś rolki dociskowej fusera. Zębatka tylko tylko łapała za drugą i stąd ten zgrzyt . Łóżysko jest zamocowane w ściance bocznej drukarki - w HP, oczywiście. I proszę , nie opiepszajcie, bo inny model...

Pozdr.
  • #5 4406646
    slajas
    Poziom 21  
    Ocena: 83
    wyglada na to że jak by fuser nie doszedł do samego konca przy zdjetej obudowie sprawdz jak pracują i zazebiaja sie tryby kiedys miałem podobny obiaw tylko w innym modelu samsunga pomogło rozpiłowanie otworów mocowania fusera do korpusu drukarki a i sprawdz czy śruby mocujace fuser trzymają bo moze gwinty w korpusie są przekrecone i w momencie drukowania fuser się odsuwa pozd.
REKLAMA