logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Westa TC 403 – zawieszanie się TV po regulacji głośności, brak reakcji na klawiaturę

JacekArtur 28 Paź 2007 23:23 774 2
REKLAMA
  • #1 4425282
    JacekArtur
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam . Powiem szczerze nie za bardzo wiem jak zacząć walkę z tv . Problem jest taki , że normalnie gra i nagle się wyłącza . Po przewiezieniu
    do mnie do chaty po oczyszczeniu z kurzu przez jakiś czas po włączeniu ekran kineskopu pozostawał ciemny . Brak było reakcji na przyciski z klawiatury lokalnej . Po pojawieniu się obrazu zareagował ozs na przyciski ale się powiesił bo po regulacji volume nie zniknął pasek regulacji i przestał reagować na naciskanie przycisków klawiatury lokalnej . Po restarcie OTV sytuacja się powtórzyła . Jak sądzicie czy przyczyną jest OZS ? Proszę o rady jak postępować . Przyznam się , że ostatni raz przed 88 rokiem miałem z tą rodziną tv do czynienia .
    Pozdrawiam Jacek .
  • REKLAMA
  • #2 4425459
    mic3
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Witam , na początek proponuje zacząć od przetwornicy . Osobiście po opisie wnioskuję że przyczyną usterki są elektrolity na przetwornicy , wystarczy je wymienić i powinno być dobrze . To starszy tv , więc zimnych lutów nie powinno być za wiele jednak sprawdzić nie zaszkodzi .
  • #3 4426827
    JacekArtur
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Podmienię kondensatory . Zobaczymy czy pomoże . Dam znać .
REKLAMA